Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 17
Üniversite Öğrencilerinin Yalnızlık Duygularının Tükenmişlik Düzeylerine Etkisi
2020
Dergi:  
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yalnızlık duygusu, ergenler ve genç yetişkinler arasında yaygın olarak yaşanan ve dikkate alınması gereken bir sorundur. Bu araştırma, üniversite öğrencilerinin yaşadığı yalnızlık duygusu ile tükenmişlik düzeyleri arasında bir ilişki olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin yalnızlık duygularının tükenmişlik düzeylerine etkisinin olup olmadığını tespit etmektir. Bu araştırmanın örneklem grubu, Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'ndaki 376 öğrenciden oluşmaktadır. Veriler 01 – 31 Mayıs 2019 tarihleri arasında anket aracılığıyla toplanmıştır. Araştırma grubuna UCLA Yalnızlık Ölçeği ve Maslach Tükenmişlik Envanteri - Öğrenci Formu (MTE-ÖF) uygulanmıştır. Verilerin analizi, SPSS 20.0 kullanılarak tanımlayıcı istatistikler ve doğrusal regresyon analizi (ANOVA) ile incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre araştırmada kullanılan ölçeklerin güvenirliği yüksektir. Doğrusal regresyon analizi ANOVA sonuçlarında yalnızlık hissinin tükenmişlik üzerinde anlamlı etkisi olduğu sonucuna varılmıştır. Standart regresyon katsayısına göre yalnızlık duygusu değişkenindeki 1 birim artışın tükenmişlik değişkeninde 0,279 birim artışa neden olması beklenmektedir. Öğrencilerin yalnızlık düzeyleri arttıkça, tükenmişlik seviyeleri de artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Feeling Of Loneliness On Burnout Levels In University Students
2020
Yazar:  
Özet:

Feeling of loneliness is a matter that is commonly encountered among adolescents and young adults and should be taken into consideration. This study was conducted for the purpose of determining whether or not there was a correlation between the feeling of loneliness and burnout levels in university students. The purpose of the study is to determine whether or not the feeling of loneliness of university students affects their burnout levels. The sample group of the study consisted of 376 students receiving education in Harran University Vocational School of Healthcare Services. The data were collected using a questionnaire between 01 - 31 May 2019. UCLA Loneliness Scale and Maslach Burnout Inventory – Student Form (MBI-SF) were applied to the study group. The data was analyzed using descriptive statistics and linear regression analysis (ANOVA) in the SPSS 20.0. The acquired results show that the scales used in the study has a higher reliability. Similarly, the results of the linear regression analysis ANOVA show that the feeling of loneliness has a significant effect on burnout. In the results of the linear regression analysis ANOVA, it is found out that the feeling of loneliness has a significant effect on the sub-dimensions of burnout. With regard to the standard regression coefficient, it is expected that 1-unit increase in the feeling of loneliness variable causes 0.279-unit increase in the perception of exhaustion variable. The higher the loneliness levels of students are the more the levels of exhaustion increase.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Kuramsal Eğitimbilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 588
Atıf : 5.690
Kuramsal Eğitimbilim Dergisi