Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Yoğun bakım çalışanlarının nafile tedaviye ilişkin görüşleri
2013
Dergi:  
Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, yoğun bakım ünitesinde çalışan hemşirelerin ve hekimlerin nafile/boşuna tedavi kavramına yönelik görüşlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Yöntem: Bu tanımlayıcı araştırmanın örneklemini 176 birey oluşturmuştur. Veriler araştırmacılar tarafından geliştirilen nafile tedavi anketi ile elde edilmiştir. Araştırma verileri, yüzde hesaplama ve ki-kare önemlilik testi ile değerlendirilmiştir. Bulgular: Bulguların istatistiksel değerlendirmesi sonucu hemşire ve hekimlerin %55,1’ine göre yoğun bakım ortamında bazı hastalara nafile tedavi uygulandığı, %67,6’sının nafile tedavi kavramını bildikleri belirlendi. Sağlık profesyonellerinin %61,4’ünün yoğun bakım ortamlarında nafile tedavinin uygulanmaması gerektiğini belirttikleri, %58,0’inde nafile tedaviyi uygulama kararında hekimin önemli rol oynadığı ve sağlık çalışanlarının %60,8’inin nafile tedavi uygulamalarında etik ikilem yaşadıkları belirlenmiştir. Sonuç: Hemşire ve hekimlerin büyük çoğunluğu yoğun bakım ortamında bazı hastalara nafile tedavi uygulandığını, yoğun bakım ortamlarında nafile tedavinin yapılmaması gerektiğini belirtmiştir. Bu bağlamda ülkemizde klinik ortamlarda nafile tedavinin uygulanmasına ilişkin kurumsal ve yasal politikaların oluşturulması önerilir

Anahtar Kelimeler:

Opinions Of Intensive Care Professionals About Futile Treatment
2013
Yazar:  
Özet:

Objective: The study was conducted to determine the views of nurses and physicians working at intensive care units on the concept of futile treatment. Methods: The sample of the descriptive study included 176 individuals. The data were obtained with the futile treatment questionnaire developed by the researchers. The research data were evaluated with the percentage calculation and chi-square significance test. Results: Based on the statistical analysis of the findings, it was determined that 55.1% of the nurses and physicians said that futile treatment was provided for some patients in the intensive care units and 67.6% were knowledgeable about the futile treatment concept. Of the health professionals, 61.4% stated that futile treatment should not be administered in intensive care units, 58.0% stated that physicians played an important role in making decisions to provide futile treatment, and 60.8% experienced ethical dilemmas in futile treatment practices. Conclusions: A great majority of the nurses and physicians stated that some patients received futile treatment in intensive care units but futile treatment should not be provided in intensive care units. It is suggested that institutional and legal policies should be established on the administration of futile treatment in clinical settings in Turkey

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi

Dergi Türü :   other

Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Dergisi