Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 70
 İndirme 24
Turizm İşletmelerinde İnovasyon Stratejileri
2020
Dergi:  
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hizmet sektörü içerisinde yer alan, doğrudan ve dolaylı olarak birçok sektöre iş alanı yaratan ve istihdam sağlayan turizm işletmeleri, ülke ekonomileri için önemli bir sektör konumundadır. Turizm işletmeleri kırılgan yapısı nedeniyle uluslararası ve ülke alanında siyasi, politik, ekonomik ve sosyo-kültürel durumlardan hızlı bir şekilde etkilenebilmektedir. Ayrıca çağın koşulları nedeniyle müşteri ihtiyaç ve beklentileri sürekli değişim gösterebilmektedir. Bu nedenle ülke ve sektör bazında değişimlere açık olunmalı oluşabilecek negatif etkilere karşı proaktif anlayış benimsenmeli, oluşturulacak politika ve stratejiler inovasyona dayandırılmalıdır. İnovasyonun sürdürülebilir olduğu toplum ve örgütlerde başarı elde edilebilir. Bu bağlam da bu çalışma kapsamında inovasyon konusu ele alınmış ve turizm işletmelerinin inovasyon stratejileri kapsamında değerlendirmelerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Innovation strategies in tourism business
2020
Yazar:  
Özet:

The tourism enterprises within the service sector, which directly and indirectly create business spaces and provide jobs for many sectors, are a significant sector for the country’s economies. Tourism can be rapidly affected by political, political, economic and socio-cultural situations in the international and national field due to their vulnerable structure. Also, due to the conditions of age, customer needs and expectations can be constantly changing. Therefore, proactive understanding of the negative impacts that may occur must be adopted and the policies and strategies to be created must be based on innovation. Success can be achieved in societies and organizations where innovation is sustainable. This context has also been discussed on the topic of innovation in the framework of this study and has been evaluated within the framework of the innovation strategies of tourism enterprises.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 219
Atıf : 2.844
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi