Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 3
Ortaokul Öğretmenlerinin e-Twinning Uygulamasına İlişkin Görüşleri
2022
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ortaokul öğretmenlerinin e-Twinning uygulamasına ilişkin görüşlerini belirlemektir. Nitel araştırma yöntemi kullanılan araştırmada, durum çalışması deseni tercih edilmiştir. Araştırmanın çalışma grubu, 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Sivas ili Merkez ilçesinde bulunan ortaokullarda görev yapan ve e-Twinning uygulamasına katılan 27 öğretmenden oluşmaktadır. Araştırmada, veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla toplanmıştır. Görüşme formunda ortaokul öğretmenlerinin e-Twinning kavramına, e-Twinning uygulamasına katılmadan önce ve katıldıktan sonra uygulamaya, e-Twinning uygulamasına katılımda kurum desteğine, e-Twinning uygulamasının sağladığı katkılara, paydaşlarla iletişim üzerindeki etkisine, yabancı dil becerisine etkisine, eğitim teknolojileri kullanım becerisine etkisine, materyal kullanım becerine etkisine, e-Twinning uygulaması sürecinde karşılaşılan sorunlara ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerine, son olarak ise e-Twinning uygulamasının daha etkili yürütülmesi için önerilere ilişkin görüşlerini belirlemeye yönelik 10 açık uçlu soru yer almaktadır. Araştırmada elde edilen verilerin analizinde, içerik analizi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma sonucunda; öğretmenlerin çoğunluğunun e-Twinning kavramını gelişim sağlama aracı ve proje ortaklığı olarak algıladığı; uygulamaya katılmadan önce uygulamayı zor bir uygulama olarak gördüğü ya da uygulamaya ilişkin herhangi bir fikri olmadığı; uygulamaya katıldıktan sonra ise eğlenceli, gelişim sağlayan, yenilikleri içeren bir uygulama olarak gördüğü belirlenmiştir. Ayrıca öğretmenler e-Twinning uygulamasının öğrencilere, öğretmene ve kuruma katkıları olduğunu; e-Twinning uygulamasının hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin paydaşlarla iletişim, yabancı dil becerisi, eğitim teknolojilerini kullanım becerisi, materyal kullanım becerisi üzerinde olumlu etkisi olduğunu belirtmişlerdir. Son olarak, öğretmenler e-Twinning uygulaması sürecinde karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koymuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

High School Teachers' Opinions on the E-Twinning App
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to identify the views of high school teachers on the e-Twinning application. In the research used by the quality research method, the situation study pattern was preferred. The study’s work group consists of 27 teachers who worked in high schools located in Sivas or Central district in the 2020-2021 educational year and participated in the e-Twinning application. In the study, the data was collected through a semi-configured interview form. In the interview form, high school teachers have the e-Twinning concept, before and after participating in the e-Twinning application, the institution support in participating in the e-Twinning application, the contribution provided by the e-Twinning application, the impact on communication with stakeholders, the influence on foreign language skills, the impact on the use of educational technologies, the impact on the use of material skills, the problems encountered in the e-Twinning application and the solutions for these problems, and, finally, the recommendations for the more effective implementation of the e-Twinning application. In the analysis of the data obtained in the research, the method of content analysis was used. The study found that the majority of teachers perceived the e-Twinning concept as a development tool and project partnership; that they saw the application as a difficult application before participating in the application or that they had no idea of the application; that after participating in the application they saw it as a fun, developing, innovative application. The teachers also pointed out that the e-Twinning application contributes to students, teachers and institutions; the e-Twinning application has a positive impact on both teachers and students’ communication with stakeholders, foreign language skills, the ability to use educational technologies, and the ability to use material. Teachers in the e-Twinning application process They presented the problems they encountered and the suggestions for solutions to these problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.120
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences