Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 3
Rahatsızlık Endeksi Çerçevesinde Bodrum Sosyal Taşıma Kapasitesinin Belirlenmesi
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sürdürülebilir kırsal turizm gelişimi için hazırlanan planların ve gerçekleştirilen faaliyetlerin yerel halk tarafından kabul görmesi, “sosyal taşıma kapasitesi” olarak adlandırılır ve yerel halkın destinasyonu ziyaret edenlerden etkilenmeme durumunu ve hoşgörü derecesini gösterir. Sosyal taşıma kapasitesinin belirli aralıklarla ölçülmesi, destinasyondaki turizm gelişiminde yerel halkın desteğinin belirlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle çalışmanın amacı, turistler tarafından çoğunlukla tercih edilen Bodrum’un sosyal taşıma kapasitesini belirlemek ve Doxey’in rahatsızlık endeksi çerçevesinde turizm gelişiminden duyulan rahatsızlık seviyesini ortaya çıkarmaktır. Alan araştırmasında anket tekniği kullanılarak 365 katılımcı ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Görüşmelerden elde edilen veriler, Yapısal Eşitlilik Modellemesi (YEM) aracılığıyla analiz edilerek kırsal turizmin gelişim aşamaları arasındaki ilişkiler irdelenmiştir. Analizler sonucunda Bodrum yerel halkının sosyal taşıma kapasitesi açısından iki ayrı düzeyde olduğu belirlenmiştir. “Aşırı iyi hissetme” düzeydeki katılımcılar, turizm gelişimine olumlu bakarken, “kayıtsızlık” düzeyindeki yerel halk Bodrum’daki turizm gelişimini, maddi getirisi ile istenenden çok mecbur olunan bir seçenek olarak görmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the Bodrum Social Transportation Capacity in the framework of the Disorder Index
2019
Yazar:  
Özet:

The acceptance of the plans and activities prepared for sustainable rural tourism by the local people is called "social transportation capacity" and indicates the state and degree of tolerance of the local people from visiting the destination. Measurement of the capacity of social transport at certain intervals is of great importance in terms of determining the support of the local people in the development of tourism in the destination. Therefore, the purpose of the study is to determine the social transport capacity of Bodrum, which is mostly preferred by tourists, and to reveal the level of discomfort from the development of tourism within the framework of the Doxey discomfort index. In the field research, using the survey technique, face-to-face interviews were conducted with 365 participants. The data obtained from the talks were analyzed through the Structural Equality Modeling (YEM) and the relationships between the development stages of rural tourism were analyzed. The results of the analysis have determined that the Bodrum local population is at two separate levels in terms of social transportation capacity. Participants at the level of "excessively feel good" look positively on the development of tourism, while the local people at the level of "registerlessness" see the development of tourism in Bodrum as an option that is more compulsory than desired with the material return.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.295
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi