Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
COVID19 Pandemisi Sırasında Bir Teletıp Deneyimi: Obezitesi Olan Hastaların Telefon Görüşmeleriyle Takibi
2020
Dergi:  
Bağcılar Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Amaç: Teletıp odyo/video iletişimi, bilgisayar ve telemetri gibi modern bilişim teknolojisini kullanarak uzaktaki hastalara sağlık hizmeti verilmesidir. Global Koronavirüs hastalığı-2019 (COVID-19) pandemisi süresince, genel popülasyona; özellikle obezitesi olan bireyler gibi yüksek enfeksiyon riski olan kişilere ev izolasyonu önerilmiştir. Burda, COVID-19 pandemisi izolasyon döneminde obezite merkezi hastalarının takibi için kullanılan teletıp yöntemi verilerinin değerlendirilmesi ve kriz zamanlarında obezite gibi kronik hastalıklar için alternatif takip metodlarının gerekliliğine dikkat çekilmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Obezite merkezinde kayıtlı tüm hastalar çalışmaya dahil edildi. Merkez yönetici hekimi tarafından telefon aramaları yapıldı ve hastalara diyet uyumları, egzersiz düzeyleri, nasıl hissettikleri, mevcut kiloları, eşlik eden hastalıkları ya da ilaçlarını temin etmede zorluk yaşayıp yaşamadıkları soruldu. Tavsiyelerde bulunuldu (sağlıklı beslenme, sıvı alımı, ev egzersizleri, stresle baş etme, ev izolasyonu zorunluluğu, dışarda olmak zorunluysa alınması gereken önlemler). Yanıtlar sınıflandırıldı ve her kategori için hasta sayısı belirlendi. Bulgular: Toplam 101 hasta arandı, 86 hasta yanıt verdi ve 15 hasta yanıt vermedi. Son kayıtlı kilolarıyla karşılaştırıldığında %40,7 (n=35) hasta kilo almıştı, %50 (n=43) hasta kilo vermişti ve %9,3 (n=8) hasta kilosunu korumuştu. Hastaların % 27,9’u (n=24) tavsiye edilen diyete uyuyordu, %29’u (n=29) diyet konusunda hiçbir tavsiyeye uymuyordu ve %33’ü (n=33) diyet önerilerine kısmen uyuyordu. En sık yapılan yanlış tüm gün ve gece boyunca atıştırmaktı. Hastaların %30,2’si (n=26) düzenli olarak ev egzersizi yapıyordu, %50 (n=43) hiç egzersiz yapmıyordu ve %19,8 (n=17) kısmen ev egzersizleri yapıyordu. En sık yapılan egzersiz evde-yürüme programlarıydı. Kendilerini nasıl hissettikleri sorulduğunda %53,5 (n=46) hasta genel olarak iyi, %24,4 (n=21) hasta genel olarak kötü, %22,1 (n=19) hasta kısmen iyi olduklarını belirtti. En sık şikayet uyku bozuklukları ve anksiyeteydi. Sonuç: Teletıp, içinde bulunduğumuz pandemi periyodu gibi olağanüstü zamanlarda, obezite gibi kronik hastalıklar için kolay, güvenli ve etkin bir takip metodudur. Bu yöntemin uygulama alanı, kullanan hastalar ve sağlık profesyonelleri için her anlamda güvenli olmasını sağlayacak medikal ve legal düzenlemeler yapıldıktan sonra genişleyebilecektir.

Anahtar Kelimeler:

COVID19 A Teletapic Experience During Pandemic: Following Obesity Patients by Telephone Conversations
2020
Yazar:  
Özet:

The objective is to provide medical care to remote patients using modern computer and telemetry technologies such as telecommunications and audio/video communications. During the Global Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) pandemic period, home isolation was recommended to the general population; especially to people with high risk of infection, such as people with obesity. Here, the COVID-19 pandemic is intended to evaluate the data of the telemetic method used for the tracking of obesity-centered patients during the isolation period and to pay attention to the need for alternative tracking methods for chronic diseases such as obesity in times of crisis. Method: All patients registered in the Obesity Center were included in the study. Telephone calls were made by the central managing doctor and the patients were asked whether they had difficulties in providing their diet adjustments, exercise levels, how they feel, current weights, accompanying diseases or medications. The recommendations were given (healthy nutrition, fluid intake, home exercises, dealing with stress, the need for home isolation, the measures to be taken if it is necessary to be outside). The responses were classified and the number of patients for each category was determined. Results: A total of 101 patients were called, 86 patients responded and 15 patients did not respond. Compared to the last recorded weights, 40.7 percent (n=35) of patients gained weight, 50 percent (n=43) of patients lost weight and 9.3 percent (n=8)ined the patient’s weight. 27.9% of patients followed the recommended diet (n=24), 29% (n=29) did not follow any dietary recommendations, and 33% (n=33) partially followed the dietary recommendations. The most common mistake was eating lunch throughout the day and night. 30.2 percent of patients (n = 26) regularly exercised at home, 50 percent (n = 43) did not exercise at all, and 19.8 percent (n = 17) partially exercised at home. The most frequently performed exercises were home-walking programs. When asked how they feel, 53.5 percent (n=46) of the patients found that they were generally good, 24.4 percent (n=21) of the patients generally bad, and 22.1 percent (n=19) of the patients found that they were partially good. The most frequent complaints were sleep disorders and anxiety. Result: Teletip is a easy, secure and effective method of tracking for chronic diseases such as obesity, in exceptional times as the pandemic period we are in. The scope of this method may be extended after medical and legal regulations have been made to ensure that it is safe in all respects for the patients and health professionals who use it.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bağcılar Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 6
Bağcılar Tıp Bülteni