Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Mikrodalgalarla Meme Kanseri Tespitinde Kireçtaşının Etkisi
2017
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Meme kanseri dünyada kadınlar arasındaki en yaygın kanser türüdür. Kanserin ilk aşamasındaki tespit, tümörlerin kontrolsüz olarak çoğalmasından ve diğer organlara yayılması açısından çok önemlidir. Mikrodalga görüntüleme yöntemi; X-ışını mamografi, Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ve ultrason gibi mevcut görüntüleme yöntemlerine nispeten etkili bir yöntemdir. Mevcut olan bu yöntemler örneğin X-ışını mamografisindeki yüksek-kaçırma ve yanlış algılama oranları gibi bazı eksikliklere sahiptirler. Ayrıca, radyasyon yayıcı olması ve memeyi sıkıştırması rahatsızlık vericidir. Bu nedenle, mikrodalga görüntüleme yöntemi; X-ışını mamografi, MRG ve bilinen diğer mevcut yöntemlerin bazı eksikliklerinin üstesinden gelme potansiyeline sahiptir. Buna ek olarak, Ultra geniş bant (UWB) radar tekniği birçok uygulamada, özellikle erken meme kanseri tespiti için oldukça ilgi çekici bir teknolojidir. Bu makalede, gelişmiş/ultra bant genişliğine (UWB) sahip bir UWB bow-tie anteni ve çeşitli geçirgenliğe ve iletkenliğe sahip olan bir 3-boyutlu meme modeli, CST yazılım simülasyon programında, elektromanyetik alan değerlerini çözmek üzere tasarlanmıştır. Önemli anten parametreleri olan geri dönüş kaybı ve ışıma örüntü özellikleri simüle edilir ve antenin etkin bir karakteristik olup olmadığı elde edilir. Mevcut olan yöntemlerle, tümör etrafı süt kanallarından dolayı meydana gelen kireçtaşı tabakasından dolayı tespit edilememektedir. Bu nedenle, kireçtaşının tümör üzerindeki etkisi, tümörün çevresinde kireç taşı olup olmadığına bakılarak derideki radyasyonun araştırılması için incelenir. Ayrıca, meme dokusundaki tümörün kireçtaşı ile çevrili olup olmaması, tümörün hiç bulunmaması ya da tümörün yerine sadece kireçtaşının olması gibi tüm senaryoların elektrik alan ve manyetik alan sonuçları değerlendirilmektedir. Tümörün etrafını saran tabakada kireçtaşının olup olmadığı zamanlarda kireçtaşının etkisi açıkça görülmektedir. Sonuç olarak, kireç taşı meme kanseri tespit yöntemleri için çok önemli bir faktördür.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.744
2023 Impact/Etki : 0.14
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi