Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 1
MADDİ DURAN VARLIKLAR STANDARDI VE MUHASEBELEŞTİRİLMESİ
2016
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin muhasebe standartlarındaki farklılıklar finansal raporlarda yer alan verilerin karşılaştırılmasını zorlaştırmakta, fon toplanması sürecinde engeller ortaya çıkarmakta, uluslararası şirket alım-satım ve birleşmelerinde zorluklar yaşanmasına neden olmaktadır. Bütün bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması, farklı muhasebe standartlarının birbiriyle uyumlu hale getirilmesi, tüm ülkelerde aynı muhasebe standartlarının uygulanması gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu kapsamda, Türkiye Muhasebe Standartları TMS ve Türkiye Finansal Raporlama Standartları TFRS ’nın ülkemizde uygulanması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Büyüme ve gelişme çabası içinde olan büyük çaplı işletmeler için finansal durum tablosunun temel ve önemli bölümlerinden biri olan maddi duran varlıkların uygulamalarını açıklayan TMS 16 Maddi Duran Varlıklar Standardı da bu standartlardan biridir.

Anahtar Kelimeler:

The financial statements are standard and accounted.
2016
Yazar:  
Özet:

The differences in the country’s accounting standards make it difficult to compare the data contained in the financial statements, disrupt the process of funding, and cause difficulties in international companies’ acquisition and association. The elimination of all these disadvantages, the harmonisation of different accounting standards, reveals the need for the application of the same accounting standards in all countries. In this context, the need for implementation of the Turkish Accounting Standards TMS and the Turkish Financial Reporting Standards TFRS in our country has emerged. The TMS 16 Material During Assets Standard, which describes the practices of financial assets, which is one of the key and important parts of the financial status table for large-scale enterprises in growth and development efforts, is also one of these standards.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 997
Atıf : 9.137
2023 Impact/Etki : 0.354
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi