Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 41
 İndirme 18
Murat Arslan, Süleyman Demirel, İletişim Yayınları, İstanbul, 2019, 1. Baskı, 271 s.
2021
Dergi:  
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin tarihlerinde bilhassa bazı siyasi liderler önemli bir yere sahiptir. Kimileri kısa süre siyasette kalırken, kimileri de daha uzun süre siyasetin içerisinde yer alabiliyor. Bir ülkenin bir döneminin tarihini yazmak bazen siyasi liderlerin de tarihini yazmak anlamına gelmektedir. Süleyman Demirel de Türk siyasi hayatında bu özellikteki isimlerden olarak görülebilir. Süleyman Demirel’in 20. yüzyılın ikinci yarısında başlayan siyasi yaşamı fiili olarak 21. yüzyılın ilk yılının ilk yarısında son buldu. Türk siyasetinde belli bir ağırlığı olan Süleyman Demirel’in hayatı, bir biyografi olarak, Prof. Dr. Feroz Ahmad’ın danışmanlığında Murat Arslan tarafından Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda doktora tezi olarak 2017’de tamamlanıp 2019’da İletişim Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Anahtar Kelimeler:

Murat Arslan, Suleyman Demirel, Communication Publications, Istanbul, 2019, 1. Pressed by 271 s.
2021
Yazar:  
Özet:

In the history of the countries, some political leaders have an important place. Some of them stay in politics for a short period of time, while some can stay in politics for a longer period of time. Writing a history of a period of a country sometimes means writing the history of political leaders. Solomon Demirel can also be seen as such in the Turkish political life. Solomon Demirel's political life, which began in the second half of the 20th century, actually ended in the first half of the 21st century. The life of Suleyman Demirel, a certain weight in Turkish politics, as a biography, Prof. Dr. Under Feroz Ahmad's advice, Murat Arslan completed in 2017 as a doctoral thesis in the Department of Political Science and International Relations and in 2019 took his place on the roofs with the label Communications Publications.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 190
Atıf : 409
2023 Impact/Etki : 0.152
Yakın Dönem Türkiye Araştırmaları