Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 8
Farklı Tuz (NaCl) Konsantrasyonlarının Bazı Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Çimlenme Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi
2017
Dergi:  
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, farklı tuz (NaCl) konsantrasyonlarının (kontrol, 2.5, 5.0, 7.5, 10.0 g/lt) iki sıralı arpa çeşitlerinin bazı çimlenme özellikleri ile erken fide evresinde bitki gelişimi üzerine etkileri araştırılmıştır. Bitkisel materyal olarak Karatay-94, Larende, Samyeli ve Şahin-91 iki sıralı arpa çeşitleri kullanılmış ve çimlenme oranı (%), sürgün ve kök uzunluğu (cm), sürgün yaş ve kuru ağırlığı (mg), kök yaş ve kuru ağırlığı (mg) ile tuz tolerans indeksi (%) parametreleri belirlenmiştir. Arpa çeşitlerinin tuz konsantrasyonlarına farklı tepkiler gösterdiği ve artan tuz konsantrasyonlarının incelenen tüm parametrelerde, istatistikî olarak önemli düzeyde olumsuz etkisinin olduğu bulunmuştur. Elde edilen sonuçlara göre, Şahin-91 çeşidinin diğer çeşitlere göre daha iyi performans gösterdiği ve tuz toleransının daha yüksek olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Effects Of Different Salt (nacl) Concentration On Germination Of Some Barley (hordeum Vulgare L.) Cultivars
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, effects of different salt (NaCl) concentrations (control, 2.5, 5.0, 7.5, 10.0 g⋅L-1) on germination and early seedling growth characteristics of barley cultivars were investigated. Karatay-94, Larende, Samyeli and Şahin-91, which are double-row barley cultivars, were used as a plant material and germination rate (%), shoot and root lenght (cm),  shoot fresh and dry weight (mg), root fresh and dry weight (mg) and salt tolerant index (%) parameters were determined. Barley cultivars showed different responses to salt concentrations, and increased salt concentrations were found to have a statistically significant negative effect on all parameters examined. The results showed that among the other cultivars studied Şahin-91 showed better growth performance and comparatively higher tolerance to salinity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 1.036
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi