Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
Hileli İflas Suçunda, " suçun="" işlendiği="" tarihin="" tespitine"="" ilişkin="" bir="" yargıtay="" kararının="" değerlendirilmesi"="
2013
Dergi:  
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmada; Türk Ceza Kanunu’nun 161. maddesinde düzenlenmiş olan “Hileli İflas Suçunda” suçun işlendiği tarihin, dolayısıyla dava zamanaşımı süre- sinin ne zaman başlayacağının tespitine yönelik verilmiş bir Yargıtay kararının tahlili yapılmaktadır. Tahlil yapılırken önce kısaca bahsi geçen suçun unsur ve özelliklerinden bahsedilmiş ardından karara konu hukuki problemler ele alına- rak ceza hukuku ilkeleri kapsamında çözümlenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

In the case of fraud, the "crime="" was committed="" date="" to the detection"="" related="" a="" court="" judgment="" assessment"=""
2013
Yazar:  
Özet:

In the study, a judgment of the court has been examined to determine the date of the offence, which is regulated in Article 161 of the Turkish Criminal Code, and therefore the time of the proceedings - when the court will begin. In the case of a criminal offence, it was first mentioned the elements and characteristics of the criminal offence which was briefly mentioned, and then the decision was addressed by the legal issues - the rule of the criminal law was tried to be resolved in the framework of the principles of criminal law.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 4.530
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Hukuk Araştırmaları Dergisi