Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
THE EVALUATION OF HIP JOINT SPACE IN CLINICALLY NORMAL HIPS AS AN INDICATOR OF EARLY OSTEOARTHRITIS
2018
Dergi:  
Acta Medica Transilvanica
Yazar:  
Özet:

Osteoarthritis is a main reason of pain in elderly, the joint space width being the most used criteria in the assessment of the hip joint articular cartilage thickness. The aim of our study was to measure a set of parameters on clinically asymptomatic patients with normal radiographic aspect of hips and to compare the results with the joint space width. The recorded parameters were: gender, age, center-edge angle of Wiberg, neck-shaft angle and acetabular depth. The Wiberg angle was inversely associated with the joint space width and the mean acetabular depth was 12.5 mm, positively associated with the superomedial joint space width. A head-neck ratio of 1.35 and neck-shaft angle were not correlated with the joint space width values. The Wiberg angle can be considered a radiological parameter inversely related to the joint space width of the hip joints. We found no association between aging and hip joint space narrowing.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Acta Medica Transilvanica

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 513
Atıf : 6
Acta Medica Transilvanica