Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 6
Ağrı İli Tunç Çağı Mezarlarının Sınıflandırılması ve Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Külliye
Yazar:  
Özet:

Kafkaslardan Anadolu’ya geçiş güzergâhında yer alan Ağrı, Geç Kalkolitik Çağ’dan itibaren yerleşim görmeye başlamıştır. Bölgede İlk Tunç Çağı’ndan, Demir Çağı’na kadar Karaz Kültürü etkili olurken, Demir Çağı’nda bölgeye Urartuların hâkim olduğu görülmüştür. Karaz Kültürü’nde en yaygın mezar olarak kurganlar ile karşılaşılmaktadır. Ağrı ilinde tespit edilen ve çoğunluğu soyulmuş olarak karşımıza çıkan kurganların en önemlileri, Yaygınyurt, Suluçem ve Bozkurt Kurgan Mezarlıklarıdır. Kurganlarda yapılan yüzey araştırması ve kazılardan ele geçen seramikler, bu mezarların Güney Kafkasya ve İran Azerbaycan’ında olduğu gibi Erken Transkafkasya Dönemi’nin sonundan, Orta Demir Çağı’na değin uzanan bir süreç içinde kullanıldıklarını ortaya koymaktadır. Bu çalışma ile Ağrı ilinde Tunç Çağ’ında, bölgenin konumu gereği Ağrı ilinin üstlendiği stratejik önemi, bölgede yaşamış olan kültürlerin yansımaları olan mezar tipleri ışığında ortaya koymak amaçlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Classification and Evaluation Of The Tombs During Bronze Age Ln Agri Province
2023
Dergi:  
Külliye
Yazar:  
Özet:

Ağrı, which is located on the transition route from the Caucasus to Anatolia, has been inhabited since the Late Chalcolithic Age. While the Karaz Culture was influential in the region from the First Bronze Age to the Iron Age, It was seen that the Urartian dominated the region in the Iron Age. Kurgans are the most common tombs in Karaz Culture. The most important of the kurgans identified in the province of Ağrı and the majority of which are found to be robbed are Yaygınyurt, Suluçem and Bozkurt Kurgan Cemetery. The ceramics recovered from the surveys and excavations in the Kurgans reveal that these tombs were used in a period from the end of the Early Transcaucasian Period to the Middle Iron Age, as in the South Caucasus and Iranian Azerbaijan. It is aimed to reveal once again the existence of the cultures that dominated the region in the Bronze Age in the Eastern Anatolia Region in the province of Ağrı in the light of the tomb types that are the reflections of the cultures that lived in the region in this study.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Külliye

Dergi Türü :   Uluslararası

Külliye