Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 3
3/1 Z DİMİ DOKUMA DENİM KUMAŞLARIN ISIL KONFOR VE YÜZEY ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ
2022
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Denim kumaşlar, jean olarak tanımlanan pantolonların üretiminde kullanılan, çok tercih edilen bir üründür. Çünkü özellikle günlük giyimde ütüye gerek duyulmadan kolay kullanım özellikleri sağlar. Ancak literatürde denim kumaşların termal ve dokunsal konforu ile ilgili sınırlı sayıda çalışma bulunmaktadır. Bu makalenin amacı, denim kumaşların termal konfor ve dokunsal konfor özelliklerine denim kumaş kompozisyonunun etkisini araştırmaktır. Bu amaçla 3/1 Z dimi dokumalı denim kumaşların hava geçirgenliği, ısıl konfor ve su buharı geçirgenlik özellikleri incelenmiştir. Ayrıca test edilen kumaş numunelerinin yüzey özelliklerinin değerlendirilmesi için Kawabata KES-FB4 sistemi kullanılmıştır. Yüzey pürüzlülüğü yüksek olan kumaşın (F2) düşük ısıl soğurma değerine sahip olduğu, düşük yüzey pürüzlülüğüne (F3) sahip olan kumaşın ise yüksek ısıl soğurma değerine sahip olduğu bulunmuştur. En düşük sürtünme katsayısı (MIU) ise en düşük kalınlık değerine sahip olan F4 kodlu kumaşta bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Thermal Comfort and Surface Properties Of 3/1 Z Twill Woven Denim Fabrics
2022
Yazar:  
Özet:

Denim fabrics are very preferred in recent years because it is easy to use and does not require ironing. But there is a limited study about the thermal and sensorial comfort of denim fabrics in the literature. The aim of this paper is to investigate the effect of the denim fabric composition on thermal comfort and sensorial comfort properties of denim fabrics. For this purpose, air permeability, thermal comfort, and water vapour permeability properties of 3/1 Z twill woven denim fabrics have been examined. Also, the Kawabata KES-FB4 system was used for the evaluation of the surface properties of fabric samples. It was found that the fabric with high surface roughness (F2) had a low thermal absorptivity value, and the fabric with low surface roughness (F3) had a high thermal absorptivity value. On the other hand, the lowest friction coefficient (MIU) was found in the lowest thickness value F4 coded fabric.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 190
Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi