Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Fungal Endofitler ve Etkileşimleri
2016
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endofitler, bitkilerin canlı iç dokularında kolonize olan ve herhangi önemli bir semptoma neden olmadan yaşayan organizmalar olarak varsayılmaktadır. Bunun yanı sıra bazı endofitler yaşam döngüsü boyunca sadece endofit olarak kalmayarak bitki dokularında kolonize olan mikorizal funguslar, patojenler, epifitler ve saprotroflar gibi bazı önemli mikrobial gruplar ile benzer işlevler göstermektedir. Sahip oldukları sekonder metabolitler sayesinde tıp, tarım ve endüstri gibi önemli alanlarda geniş bir kullanım potansiyeline sahip olan endofitler, dünya üzerindeki hemen hemen her bitkide bulunmaktadır. Özellikle biyolojik mücadele gibi yöntemlerde etkin şekilde kullanılabilmeleri, bu mikroorganizmalara verilen önemi gün geçtikçe attırmaktadır. Bu nedenlerle yeni endofitleri keşfetmek ve işlevlerini belirlemek büyük önem arz etmektedir. Tüm bunlardan yola çıkarak bu derlemede, endofit funguslar ve bugüne dek bilinen işlevleri ile ilgili geniş kapsamda bir literatür çalışması yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Fungal Endophytes and Interactions
2016
Yazar:  
Özet:

Endophytes are presumed as organisms that are colonized in the living internal tissues of plants and live without causing any significant symptoms. In addition, some endophytes have similar functions to some important microbial groups, such as micrial fungus, pathogens, epiphytes and saprotrofes, which are colonized in plant tissues, not only as endophytes throughout their lifecycle. Thanks to their secondary metabolites, endophytes, which have a wide potential for use in important areas such as medicine, agriculture and industry, are found in almost every plant in the world. They can be used effectively in methods such as biological fighting, and the importance given to these microorganisms is increasing day by day. For these reasons, it is of great importance to discover and identify new endophytes. Based on all of this, a broad literary study on the endophytes and their so far-known functions has been done in this collection.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 407
Atıf : 1.418
2023 Impact/Etki : 0.161
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi