Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 47
 Görüntüleme 71
 İndirme 18
Sekizinci Sınıf Türkçe Öğretim Programı (2018)’nın 21. Yüzyıl Becerileri Açısından Değerlendirilmesi
2019
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, yenilenen Türkçe öğretim programın (2018)’ın 8.sınıf kazanımlarını, ders metinleri ve etkinliklerini 21.yüzyıl becerileri açısından değerlendirmektir. Bu amaç doğrultusunda Türkçe öğretim programı ve 8.sınıf ders kitabı değerlendirilmiştir. Dolayısıyla çalışmanın yöntemi, nitel araştırma desenlerinden doküman incelemesidir. Araştırmanın verileri programın 8.sınıf kazanımları, ders kitabı ve etkinlikleridir. Araştırmanın temaları 21.yy becerileri olduğu için veriler betimsel analiz yöntemiyle çözümlenmiştir.Araştırmanın bulgularına göre temel dil becerilerinden konuşma, dinleme, okuma ve yazma kazanımlarında 21.yy becerilerine yer verilmiştir. Fakat kazanımların yaklaşık yarısı 21.yy becerileriyle ilişkili olmadığı görülmüştür. Diğer taraftan metin ve etkinliklerde 21.yy becerilerineçokça yer verildiği tespit edilmiştir. Ancak 21.yybeceri dağılımların dengeli bir şekilde yapılmadığı görülmüştür. Ayrıca çalışmanın sonuçlarına göre bilgi, medya ve teknoloji beceri alanına diğer beceri alanlarına göre az yer verildiği, öğrenme ve yenileme becerileri ile yaşam ve meslek becerilerine çokça yer verildiği saptanmıştır. Bu sonuçlardan hareketle yenilenen Türkçe öğretim programında 21.yybecerilerine metin ve etkinliklerde yer verilmiş fakat dengeli bir dağılım yapılmamış. Bazı beceri alanlarına fazla yer verilirken bazı alanlara ise az yer verilmiş. Bunun yanında programın yetiştirmek istediği birey özellikleri dikkate alındığında kazanımlarda bu becerilere az yer verilmiş. Türkçe öğretim programının amaçları arasında 21.yy becerileriyle donanmış bireyler yetiştirmek olduğu görülse de kazanımlarda buna yeterince uyulmadığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Sekizinci Sınıf Türkçe Öğretim Programı (2018)’nın 21. Yüzyıl Becerileri Açısından Değerlendirilmesi
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the 8th-class achievements of the renewed Turkish teaching program (2018) in terms of the skills of the 21st century. In accordance with this objective, the Turkish teaching program and the 8th class curriculum were evaluated. Therefore, the method of study is the examination of documents from the quality research patterns. The research data are the 8th-class achievements of the program, the curriculum and the events. The study’s topics are the skills of the 21st century, and the data are analyzed by the method of visual analysis.The research findings show that the skills of the 21st century in speech, listening, reading and writing, from the basic language skills, are included in the skills of the 21st century. But about half of the achievements have not been found to be related to the 21st century skills. In the 21st edition, in the 21st edition and in the 21st edition. It has been found that many skills have been given place. But the 21st century distribution was not balanced. According to the results of the study, the field of knowledge, media and technology skills has been found to have less space than other fields of skills, learning and renewal skills and life and professional skills have been found to have a lot of space. The Turkish teaching program, which was actively renewed from these results, included in text and activities for its 21st students; but a balanced distribution was not made. Some areas of skill are given a lot of space, while some areas are given a little space. In addition, taking into account the individual characteristics that the program wants to train, these skills have been given little place in the achievements. The objectives of the Turkish teaching program are 21. If it is seen to educate individuals equipped with their skills, it can be said that the achievements are not followed enough.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 160
Atıf : 2.112
Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Dergisi