Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Çeşitli Yıkamaların Pamuklu ve Elastanlı ve Elastansız Coolmax Atkı İpliklerinden Üretilen Denim Kumaşların Bazı Konfor Özelliklerine Etkisi
2023
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada denim kumaşların tekrarlanan yıkamalar sonrasındaki performansı araştırılmıştır. Tüm kumaşlar aynı çözgü ipliğinden (%100 pamuk) ve %100 pamuk (CT), %100 Coolmax (CM), Pamuk & Elastan (CTE) ve Coolmax & elastan (CME) olmak üzere dört farklı atkı ipliğinden üretilmiştir: Ürtetilen kumaşlara 1, 10 ve 20 kez tekrarlı ev yıkaması uygulanmış ve sonrasında hava geçirgenliği, yırtılma mukavemeti, sertlik, kuruma performansı ve renk ölçümü gibi performans özellikleri değerlendirilmiştir. Ayrıca yıkama etkisinin parametreler üzerindeki önemi ANOVA ve Tukey HSD çoklu karşılaştırmaları kullanılarak tespit edilmiştir. Sonuç olarak, tekrarlı yıkamaların kumaşların hava geçirgenliği, yırtılma mukavemeti ve kumaş sertliği üzerinde olumsuz etkisi olduğu ancak kuruma performansını etkilemediği görülmüştür. Bunun dışında tekrarlı yıkamalar gözle görülür renk değişikliklerine neden olmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Effects Of Several Washings On Some Of The Comfort Features Of Denim Fabrics Made Of Cotton and Coolmax Weft Yarns With and Without Elastane
2023
Yazar:  
Özet:

The performance of denim fabric under the influence of repeated home laundering techniques was investigated in this article. All fabrics have been produced from the same warp yarn (100% cotton) and four different weft yarns: 100% cotton (CT), 100% Coolmax (CM), Cotton & Elastane (CTE), and Coolmax & elastane (CME) and then subjected to one, ten, and twenty simulated home laundry cycles. Performance attributes such as air permeability, tearing strength, stiffness, drying performance, and color measurement were assessed. In addition, the significance of the washing effect on the parameters was determined using ANOVA and Tukey HSD multiple comparisons. In conclusion, frequent washing had a detrimental impact on air permeability, tearing strength, and stiffness, but did not affect drying performance. Aside from that, the successive washing has resulted in noticeable color changes.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.001
Atıf : 1.740
Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi