Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 7
AVRUPA BİRLİĞİ’NE ÜYELİK MÜZAKERE SÜRECİNİN GÜÇLENEN ASİMETRİK NİTELİĞİ: “İKİNCİ SINIF” ÜYELİK STATÜSÜNE DOĞRU MU?
2010
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği üyelik müzakereleri son derece karmaşık ve titiz bir süreç kapsamında yürütülmektedir. Bu asimetrik nitelikli süreçte üyeliğe aday ülkeler gittikçe katılaşan kriterleri yerine getirme yükümlülüğünü taşımaktadır. Bu yükümlülük aday ülkelerin müzakere alanını yok denecek kadar daraltmıştır. Aday ülkelerin durumunu zorlaştıran bir başka etken de son genişlemeden sonra Avrupa Birliği’nin yeni üyeleri hazmetme kapasitesinin tartışılır hale gelmiş olmasıdır. Bu tartışmanın sonucunda genişlemeye dair yeni bir bakışın ortaya çıktığı gözlemlenmektedir. Bu yeni bakışın müzakere halindeki ülkelere bir çeşit “ikinci sınıf” üyelik önerdiğini öne sürmek mümkündür. Böylesi bir üyelik statüsününse Avrupa Birliği müktesebatının bütünlüğü ve korunması ilkesiyle ters düşeceği tartışılmazdır

Anahtar Kelimeler:

The enhanced asymmetrical status of the EU member customer processor: is the "second final" right to the EU member status?
2010
Yazar:  
Özet:

The EU membership negotiations are undergoing a very complex and rigorous process. In this asymmetric qualification process, the candidate countries are obliged to comply with the increasingly rigorous criteria. This commitment has shrinked the country’s negotiating area to be destroyed. Another factor that complicates the situation of the candidate countries is that after the latest expansion the EU’s capacity to regain new members has become controversial. As a result of this discussion, a new view of expansion appears. It is possible to suggest that this new view suggests a kind of "second-class" membership to the negotiating countries. It is unquestionable that such a status of membership would be contrary to the principle of integrity and protection of the European Union.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.549
Akdeniz İİBF Dergisi