Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 112
 İndirme 9
DİJİTAL HABERCİLİĞE FARKLI BİR BAKIŞ: PODCAST YAYINLARI
2021
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeni iletişim teknolojilerinin gelişmesi ile beraber habercilik alanında birtakım dönüşümler yaşanmıştır. Habercilik geleneksel boyuttan dijital mecralara taşınmış ve haber içerikleri dijital ortamlarda paylaşılmaya başlanmıştır. Haberciliğin dijital anlamda yapıldığı mecralardan biri de podcasting yayınları olarak karşımıza çıkmaktadır. Ses kaydı imkânı veren podcasting yayıncılığı ile haber içerikleri, ses kaydı ile hazırlanarak dinleyicilere sunulmaktadır. Podcasting yayınları bilgisayar veya mobil telefonlara yüklenerek istenildiği zaman dinlenebilir bir yayıncılık olanağı sağlamaktadır. Bu çalışma, dünyada ve Türkiye'de podcast aracılığı ile yapılan dijital haberciliğin yansımalarını incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışmada, podcast üzerinden yapılan haberciliğin kökenleri, ekonomisi, dünyadaki örnekleri ile Türkiye’de podcast üzerinden haberciliğin gelişimi literatür taraması ile irdelenmektedir. Çalışma neticesinde Amerika başta olmak üzere Avrupa ve Doğu Asya’da podcast haberciliğinin nicelik ve nitelik anlamında oldukça geliştiği gözlenmekte ve ekonomik boyutunun giderek büyüdüğü saptanmaktadır. Literatür incelemesi sonucunda, Türkiye’de podcast haberciliğinin, ABD ve Avrupa ile kıyaslandığında nicelik açısından zayıf kaldığı görülmektedir. Ayrıca, Türkiye’deki podcast yayınlarının, reklam geliri ve pazar payı açısından oldukça yetersiz olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Different View At Digital Journalism: Podcasts
2021
Yazar:  
Özet:

With the development of new communication technologies, there have been some transformations in the field of journalism. Journalism has shifted from traditional to digital media and news content has begun to be shared in digital media. Podcasting publications confront as one of the channels in which journalism is made digitally. Podcasting publications, which provides audio recording, is available for any listeners who have access to audio recording. Podcasting broadcasts can be uploaded to computers or mobile phones and users can listen to it whenever they want. This study aims to examine reflections of digital journalism in the world and in Turkey which was made via podcast. In the study, the roots of the podcast journalism, economics, world examples, the development of journalism is carried out with literature survey. As a result of the study, it is observed that podcast journalism has improved significantly in terms of quantity and quality in Europe and East Asia, especially in the USA, and its economic dimension has been gradually growing. As a result of the literature survey, when compared with the podcast journalism in Turkey, the US and Europe, is seen as weak in terms of quantity. In addition, the podcast in Turkey is considered to be quite inadequate in terms of advertising revenue and market share. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 597
Atıf : 3.338
2023 Impact/Etki : 0.241
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi