Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 73
 İndirme 24
SAĞLIK KURUMLARINDA ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNÜNDEN ALGI DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre işverenler, çalışanlarına sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamak ile yükümlüdür. Sağlık kurumlarında bulunan çalışanlar, görevleri sırasında fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psikososyal risk etmenlerine maruz kalmaktadır. Pandemi sürecinden dolayı sağlık çalışanları zor koşullarda çalışmakta ve Covid-19 virüsüne bulaşması sonucu ölümle karşı karşıya gelmektedir. Sağlık kurumlarında çalışanların iş kazası ve meslek hastalığına karşı korumak amacıyla işveren, çalışanlarına iş sağlığı ve hizmetlerini sağlaması gerekmektedir. Ayrıca, çalışma ortamındaki mevcut tehlike ve riskleri kaynağında analiz ederek proaktif yaklaşımlar göstermelidir. Proaktif yaklaşımlar ancak risk değerlendirmesi ve risk yönetimi ile mümkündür. Bu çalışma, İstanbul Avrupa yakasındaki farklı sağlık kurumlarında görev yapan sağlık çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği algı düzeylerini incelemek üzere yapılmıştır. Çalışmada veriler anket yöntemiyle toplanmıştır. Çalışanların ankete verdikleri cevaplar “IBM SPSS Statistics 25.0” programı ile analiz edilmiş ve “Cronbach Alpha (α)” değeri 0.824 bulunmuştur. α değerinin 0.8< α <1,0 aralığında olması yapılan çalışmanın güvenilir olduğunu göstermektedir. Çalışma sonucuna göre çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) algı düzeyinin İSG eğitimine, Covid-19’un bulaşmasına, yaşlarına, mesleklerine, hizmet yılına ve çalışılan birime bağlı olarak değiştiğini, medeni durum, aylık gelir, eğitim düzeyi, cinsiyet, pandemi sürecinde alınan İSG önlemleri, çalıştığı kurum gibi etkenlere bağlı olmadığı sonucu elde edilmiştir. Çalışanların hizmet yılı artışına bağlı olarak iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine daha fazla önem verdikleri tespit edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.841
Journal of Social and Humanities Sciences Research