Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Yeni Kurulan Organ Nakli Merkezimizde Yapılan Karaciğer Nakli Sonuçlarımız
2017
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Karaciğer nakli son dönem karaciğer yetersizliğinde güncel tedavi olmaya devem etmektedir. Bu yazıda yeni kurulan Organ Nakli Merkezimizde 30.07. 2015 ile 30. 07. 2016 tarihleri arasında yapılan kadavra donörlü karaciğer nakli sonuçlarını ve deneyimlerimizi sunmayı amaçladık. Hastalar ve Metod: Organlar Isparta ve bölgedeki koordinasyon sistemine bağlı hastanelerde ortaya çıkan beyin ölümü deklare edilmiş kadavralardan sağlandı. Organ eşleşmeleri sağlık bakanlığı verileri doğrultusunda gerçekleşti.  Ortotopik olarak nakledilen karaciğerlerin vena kava anastomozları parsiyel klempaj uygulanarak piggy-back yöntemiyle ile yapıldı. Portal ven ve hepatik arter anoztomozları ise standart olarak uç-uca yapıldı. Safra anastomozları stent üzerinden uç-uca yapıldı. Bulgular: Organ nakli merkezinin kurulduğu tarihten bu yana 9 adet kadavra donör ulusal sisteme kazandırılmış olup, 7 karaciğer nakli ise merkezimizde yapıldı. Yaş ortalaması 55, 3 (45-72) olan 5 erkek,2 kadın toplam 7 olguya kadavra donörlü karaciğer nakli yapıldı. Olguların özellikleri, ameliyat süreleri, yapılan transfüzyon, komplikasyonlar ve MELD skorları Tablo 1. de özetlenmiştir. Bir mortalite dışında hastalarımızın tümü sorunsuz olarak taburcu edildi. Bir kadın olguda 7. ayda  biliyer darlık gelişti ve endoskopik olarak tedavi edildi. Bir hastamızda 6. ayda akut miyeloid lösemi tespit edilmiş olup tedavisi halen devam etmektedir. Bir olgu post-operoperatif 3. günde portal ven trombozu nedeniyle kaybedildi. Çıkarılan karaciğer histopatoloji raporları primer tanıları ile uyumlu bulundu. Sonuç: Yeni kurulan bir organ nakli merkezinde erken dönemde ciddi bir komplikasyon görülmemesinin nedeni olarak, hasta seçimi, takip ve tedavilerinin dikkatli yapılmasına bağlı olduğunu düşünmekteyiz.

Anahtar Kelimeler:

Our new organ transplant results in our newly established organ transplant center
2017
Yazar:  
Özet:

Introduction and Purpose: The last period of liver transplant is predicted to be the current treatment for liver insufficiency. In this article, our newly established Organ Transplant Center is 30.07. 2015 to 30. by 07. We intended to present the results and experience of the cardiac donor's liver transplant made between the dates of 2016. Patients and Method: The brain death occurring in the Hospitals associated with the coordination system in the Isparta and the area was provided from declared cavities. The body matching was done according to the Ministry of Health’s data.  Orthotopically transmitted liver vena kava anastomosis was made with the method of piggy-back by applying partial clempage. The portal venus and hepatic artery anoztomosis were standardly performed. The anastomoses were made over the stent. Results: Since the date of the establishment of the organ transplant center, nine body donors have been granted to the national system, and seven liver transplants have been performed in our center. The average age of 55, 3 (45-72) was 5 men, 2 women, and a total of 7 cases were carried out with cardiac donor liver transplant. The characteristics of the incidents, the duration of the surgery, the transfusion, complications and the MELD scores are summarized in Table 1. All of our patients, except a mortality, were dismissed without a problem. In the 7th month of a woman's incidence, the consciousness developed and was endoscopically treated. One of our patients was diagnosed with acute myeloid leukemia in the 6th month and the treatment is still ongoing. A phenomenon was lost in post-operative 3rd day due to portal venic thrombosis. The extracted hepatic histopathology reports were found compatible with the primary diagnoses. The result: As a reason for the absence of serious complications in a newly established organ transplant center in the early period, we consider that the patient’s selection, monitoring and treatment are due to careful conduct.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 592
Atıf : 1.171
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi