Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Kömür Üretim Tesisi Atıksularının İleri Arıtım Prosesleri ile Arıtılarak Tekrar Kullanılabilirliğinin Araştırılması
2022
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yeraltı madenciliği ile kömür üretimi gerçekleştirilen tesislerde üretim sırasında atıksu oluşumu kaçınılmazdır. Oluşan atıksuyun deşarj edilmesinden veya proses suyu olarak kullanılmasından önce uygun arıtma yöntemleri ile arıtılması gerekmektedir. Bu çalışma kapsamında yeraltı madenciliği ile kömür üretimi gerçekleştiren bir tesiste oluşan atıksuların fiziko-kimyasal ve membran prosesler ile arıtılarak kömür zenginleştirme tesisinde tekrar kullanılabilirliği incelenmiştir. Bu kapsamda atıksudan alınan numunelerde bulanıklık, ph, KOI ve AKM parametreleri incelenmiştir. Tesisin bulanıklık gideriminde toplam verimi %99,97, KOI giderim verimi %95,16, AKM giderim verimi ise %99,72 olarak hesaplanmıştır. İnceleme sonuçları arıtılan atıksuyun kömür zenginleştirme tesisinde tekrar kullanılabileceğini bununla birlikte çevresel ve ekonomik kazançlar sağlanabileceğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Reusability Of Coal Production Facility Wastewater By Treating With Advanced Treatment Processes
2022
Yazar:  
Özet:

Wastewater formation is inevitable during production in facilities where coal production is carried out with underground mining. Before the wastewater is discharged or used as process water, it must be treated with suitable treatment methods. In this study, the reusability of wastewater generated in a facility that produces coal by underground mining was investigated for the coal beneficiation facility by treating with physico-chemical and membrane processes. In this context, turbidity, pH, COD and SS parameters were investigated in the samples taken from wastewater. The total efficiency of the plant in turbidity removal was determined as 99.97%, the COD removal efficiency as 95.16%, and the AKM removal efficiency as 99.72%. The results of the examination showed that the treated wastewater can be reused in the coal beneficiation facility, besides, environmental and economic gains can be achieved.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.550
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi