Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 181
 İndirme 37
 Sesli Dinleme 1
İP ATLAMA EGZERSİZİNİN ÇOCUKLARDA BAZI FİZİKSEL UYGUNLUK BİLEŞENLERİNE ETKİSİ
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ip atlama egzersizinin 9-11 yaş arası kız çocuklarında vücut kütle indeksi, 20 metre sürat ve dikey sıçrama performansına etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmaya 9-11 yaşlarında 88 ortaokul kız çocuğu katılmıştır. Çalışmaya katılan öğrencilerden 44’ü deney grubuna,44’ü kontrol grubuna rastgele yerleştirilmiştir. Hem deney grubu hem de kontrol grubunun çalışma öncesi ve çalışma sonrası boy, kilo, 20 metre sürat ve dikey sıçrama performansları ölçülmüştür. Ön test ölçümlerinden sonra deney grubu 8 hafta boyunca haftada 3 gün 45 dakika ip atlama egzersizi uygularken kontrol grubu bu süreçte herhangi bir egzersiz uygulamamıştır. Son test ölçümlerinden sonra veriler Bağımlı Örneklem T-Testi ile analiz edilmiştir. Yapılan analiz sonucunda kontrol grubu vücut kütle indeksi, 20 metre sürat ve dikey sıçrama değerlerinde anlamlı bir farklılık oluşmazken, deney grubu vücut kütle indeksi, 20 metre sürat ve dikey sıçrama değerleri anlamlı bulunmuştur(p<0,05). Sonuç olarak ip atlama egzersizinin çocukların sağlıklı gelişimi için önemli bir egzersiz olduğu kanıtlandığından, beden eğitimi ve spor ders müfredatına girmesi ve antrenörler tarafından antrenman programlarına eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the exercise on the basic physical fitness conditions in children
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to study the effect of the pipe jumping exercise on the body mass index, 20 meters speed and vertical jumping performance in girls aged 9-11 years. The study included 88 high school girls aged 9-11 years. Of the students involved in the study, 44 were randomly placed in the experimental group, and 44 were randomly placed in the control group. Both the experimental group and the control group have been measured pre- and post-work size, weight, 20 meters speed and vertical jump performance. After the pre-test measurements, the experimental group performed 3 days a week for 8 weeks, while the control group did not perform any exercise during this process. After the latest test measurements, the data was analyzed by Dependent Example T-Test. The analysis found no significant difference in the body mass index of the control group, the speed of 20 meters and the vertical jumping values, while the test group found the body mass index, the speed of 20 meters and the vertical jumping values significant (p<0,05). As a result, as it has been proven that the pipe jumping exercise is an important exercise for the healthy development of children, it is recommended to enter the body training and sports lesson curriculum and to be added to the training programs by the coaches.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.572
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)