Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 18
Doğal Hukuku Yeniden Ziyaret (Kitap Değerlendirmesi: John Finnis, Doğal Hukuk ve Doğal Haklar)
2015
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

tartıştığımız yönteme ilişkin teorik bir cevap sağladığı ve belki de ahlaki soruları çözdüğü fikrine karşı çıkmak istemiştir. Hume, ‘Dünyanın mahvını, küçük parmağımın çizilmesine tercih etmek’, ‘akla aykırı değildir’ demiştir. Daha modern kavramlarla ifade edersek, insan bilincinin muhakeme yetisini, aşırı donanımlı ve iyi programlanmış bir bilgisayara benzetebiliriz. İki eylem, yani a veya a-değil arasında bir tercihle karşı karşıya gelince, bunlarla ilgili verimizi bilgisayara yükleyebiliriz. Aldığımız çıktı, a’yı gerçekleştirmenin tüm insan türünün mahvıyla, a-değil’i gerçekleştirmenin ise ajanın küçük parmağının çizilmesiyle sonuçlanacağı hususunda bilgilendirir bizi. Hume bunun, muhakeme ve hesaplama yapmak için çok fazla olduğunu söylemektedir. Yine de tercihte bulunma ve gerekçelendirme

Anahtar Kelimeler:

natural law re-see book assessment john finnis natural law and natural rights
2015
Yazar:  
Özet:

we have given a theoretical response to the method we discuss, and perhaps asked to go against the idea that we solve moral questions, hume ‘ prefering the cell of the world to scratch my little finger’ said ‘not contrary’ if we express with more modern concepts, we can look like human consciousness to an excessively equipped and well-programmed computer, two actions, meaning that when it faces a preference between a or advertent, we can upload our data to the computer, and tell us that it will be drawn with all human types of choice, as well as to make more calculations, and to do so that it is necessary to do so that it

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 860
Atıf : 5.475
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi