Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Göğüs ağrısı ile başvuran bir adölesanda ilaca bağlı özofajit
2015
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İlaca bağlı özofajit erişkinlerde sık görülmektedir. Ancak çocukluk yaş grubunda az sayıda bildirilmiş olgu vardır. On yedi yaşında erkek hasta yutkunma sırasında ağrı ve retrosternal ağrı yakınmaları ile polikliniğimize başvurdu. Öyküsünden yakınmaları başlamadan 1 hafta önce akne tedavisi için oral tetrasiklin kullanmaya başladığı, tedavinin ikinci gününde ilacı susuz aldığı, ardından yakınmalarının başladığı ve ilaç kullanımını bırakmasına rağmen yakınmalarının gerilemediği öğrenildi. Üst gastrointestinal sistem endoskopisinde özofagusun 1/3 orta segmentinde yaklaşık 2x3 cm çapında ülser görüldü. Tetrasiklin tedavisi kesildi, lansoprazol ve sükralfat başlandı. Tetrasiklinin kesilmesini izleyen birkaç gün içinde yakınmaları geriledi. İlaca bağlı özofajit önlenebilir bir hastalıktır. Klinisyenler hastaları tablet ve kapsülleri kullanırken yeteri kadar su ile oturur pozisyonda almaları konusunda uyarmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

A patient with breast pain is caused by drug-related ozofajite
2015
Yazar:  
Özet:

Drug-related ejaculation is frequently observed in adults. But there are few events in the childhood age group. Seventeen-year-old male patient visited our clinic with pain and retrosternal pain approaches during swelling. It was learned that he began to use oral tetracycline for acne treatment 1 week before his story began, he got the drug thirsty on the second day of his treatment, and then he began to approach and despite he stopped using the drug, his approach was not retarded. In the endoscopy of the upper gastrointestinal system, ulcers in the middle segment of 1/3 of the ozofagus were observed at a diameter of approximately 2x3 cm. The therapy with tetrasicillin was interrupted, lansoprazole and sulfurate began. In a few days after the cessation of the tetracycline, they fell closer. Drug-related ozofaith is a preventable disease. Clinics should warn patients to take in a seated position with enough water while using tablets and capsules.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.215
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi