Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
The Effect of Bolus Vitamin D Supplementation
2019
Dergi:  
Ankara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: D vitamini, kas-iskelet sistemi ve sinir sistemi sağlığında önemli bir rol oynar. D vitamini eksikliği prevalansı oldukça yüksek olup kemik anormallikleri ve kas güçsüzlüğü ile sonuçlanabilmesine rağmen, önlenebilir bir durumdur. Bu prospektif çalışmanın amacı, D vitamini desteğinin denge, mobilite, kavrama gücü, yorgunluk, depresyon ve yaşam kalitesi üzerine etkilerini değerlendirmektir.  Materyal ve Metot: Çalışmaya 1 Ekim 2015 - 31 Aralık 2015 tarihleri arasında D vitamini yetersizliği / eksiksizliği olan 92 hasta alındı. Yaş, cinsiyet, boy, kilo, serum 25-hidroksivitamin D [25- (OH) D], paratiroid hormon, alkalen fosfataz (ALP), kalsiyum ve fosfor seviyeleri kaydedildi. Primer sonuç, tedavi sonrası 1 ay ve 3 ay sonra [25- (OH) D] seviyelerini değerlendirmekti. İkincil sonuçlar; tüm vizitlerde D vitamini uygulamasının yorgunluk, mobilite, denge, depresyon, yaşam kalitesi üzerine etkinliğinin, sırasıyla Yorgunluk Ölçeğinin Çok Boyutlu Değerlendirilmesi, Zamanlı Kalk ve Yürü Testi, Tek Bacak Üzerinde Durma Testi, Beck Depresyon Envanteri, Nottingham Sağlık Profili, el dinamometresi, kullanılarak değerlendirilmesidir. Bulgular: 1 ay sonra, D vitamini takviyesi kas gücünü, denge yeteneğini, mobiliteyi, yaşam kalitesini, depresyonu ve yorgunluk semptomlarını önemli ölçüde iyileştirdi. [25- (OH) D] düzeyleri düzeyleri 3 ay sonra belirgin olarak düştü. Sonuç: D vitamini takviyesi, kas kuvveti, mobilite, denge kontrolü, depresyon, yorgunluk ve yaşam kalitesi üzerinde faydalı etkiler göstermiştir. 300.000 IU bolus D vitamini takviyesi erişkin popülasyonda iyi tolere edilmiştir. D vitamini düzeyinin üç ayda bir değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 662
Atıf : 1.590
Ankara Medical Journal