Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
Arap Halk Ayaklanmaları ve Yeni Düzen İnşası
2012
Dergi:  
Yasama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri uzun yıllardır otoriter ama istikrarlı yönetimlerce yönetilmiştir. Bu durum 2010’un sonlarına doğru Tunus’ta başlayıp tüm bölgeye yayılan ve “Arap Baharı” olarak adlandırılan kitlesel ayaklanmalar neticesinde değişmeye başlamıştır. Birçok ülkede, on yıllardır yönetimde olan liderlerin görevden ayrılmasıyla birlikte yeni siyasi aktörler ortaya çıkmış, yeni siyasal sistemler inşa edilmiş ve yeni politikalar uygulanmaya başlanmıştır. Bölge ülkelerinin köklü bir değişim sürecinden geçtiği tartışmasızdır. Mısır’daki askerî darbe ve Suriye’de devam eden iç savaş gibi sebeplerlesürecin ne şekilde tamamlanacağı hâlâ belirsizliğini korumaktadır

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Yasama Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Yasama Dergisi