Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Antalya İli Pamuk (Gossypium hirsutum L.) Ekim Alanlarında Görülen Yabancı Otlar ve Popülasyon Durumları
2021
Dergi:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Pamuk dünyanın belirli bölgelerinde yetişebilen hem tarım hem sanayi hem de sosyoekonomik açıdan önemli bir kültür bitkisidir. Türkiye pamuk üretiminde dünyada altıncı büyük ülkedir. Ülkemizde pamuk üretimi bakımından önemli illerden biri de Antalya’dır. Pamuk üretimini sınırlayan en önemli etmenlerden biri yabancı otlardır. Bu çalışma, Antalya ili pamuk ekim alanlarında görülen yabancı ot türleri ve bunların popülasyon durumlarının belirlenmesi amacıyla 2020 yılında survey çalışmaları şeklinde yürütülmüştür. Gözlemler, pamuk yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde toplam 55 tarlada gerçekleştirilmiştir. Yapılan gözlemler sonucunda 12 familyaya ait 24 yabancı ot türü saptanmıştır. Bunlar içerisinde topalak (Cyperus rotundus L.), pembe sarmaşık (Ipomoea triloba L.), kanyaş (Sorghum halepense (L.) Pers.), darıcan (Echinochloa crus-galli (L.) P. Beauv.) ve semizotu (Portulaca oleraceae L.) öne çıkan türlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Weed Species and Their Population Status In Cotton (gossypium Hirsutum L.) Fields Of Antalya Province
2021
Yazar:  
Özet:

Cotton is an important cultural plant that can be grown in certain regions of the world, both in terms of agriculture, industry and socioeconomics. Turkey is the sixth largest country in the world in cotton production. Antalya is one of the important cities in terms of cotton production in our country. One of the most important factors limiting cotton production is weeds. This study was carried out in the form of survey studies in 2020 in order to determine the weed species and their population status in the cotton cultivation areas of Antalya province. Observations were made in 55 fields in total in Aksu, Serik and Manavgat districts where cotton cultivation is intense. As a result of the observations, 24 weed species belonging to 12 families were determined. Among them, purple nutsedge (Cyperus rotundus L.), threelobe morning-glory (Ipomoea triloba L.), johnsongrass (Sorghum halepense (L.) Pers.), barnyardgrass (Echinochloa crus-galli (L.) P. Beauv.) and purslane (Portulaca oleraceae L.) are the prominent species.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türkiye Herboloji Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 177
Atıf : 451
2023 Impact/Etki : 0.552
Türkiye Herboloji Dergisi