Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
Metallerin lazer katmanlı imalatında farklı proses parametrelerin etkisinin incelenmesi
2018
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Metal malzemelere yönelik olarak fonksiyonel parça üretimi amaçlı uygulamaları yaygınlaşan katmanlı imalat teknolojileri için araştırmalar artarak devam etmektedir. Söz konusu katmanlı imalat teknolojileri kullanılan malzeme formu, malzeme ekleme tekniği, enerji girdisi çeşidi ve proses konfigürasyonu gibi pek çok konuda farklılıklar göstermektedir. Bunlar arasından lazerle metal toz ergitme yöntemi, yeni malzeme çeşitleri açısından sunduğu esneklik, ince geometrik unsurların üretilebilmesi ve yüzey kalitesinin diğer yöntemlere kıyasla iyi olması sebebi ile farklı endüstriler tarafından tercih edilmektedir. Bununla beraber söz konusu yöntemin doğasından gelen hızlı ergime ve katılaşma süreçleri sebebi ile iç gerilmeler artmakta, deformasyonlar oluşmakta ve bu sebeple parça geometrisi veya malzemesine bağlı olarak hedeflenen kalitede üretimler elde edilememektedir. Bu zorlukların üstesinden gelmek ancak prosesin farklı parametreler açısından optimize edilmesi ile mümkün olmaktadır. Bununla beraber ilgili proseste yer alan onlarca farklı parametrenin etkisinin tek bir araştırmacı veya kurum tarafından anlaşılması, zaman ve maliyet açısından uygulanabilir değildir. Bu sebeple bu çalışmada literatürde geçen farklı araştırmalar sistematik olarak gözden geçirilmiş, proseste kullanılan parametreler açıklanmış, farklı durumlarda karşılaşılan zorluklara dikkat çekilmiş ve bu zorlukların üstesinden gelebilmek için proses parametrelerinde yapılan geliştirmeler ortaya konmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.272
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi