Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Bir Üniversite Hastanesi Kliniği Olguları Eşliğinde Mediastinal Kitle ve Kistlere Bakış
2014
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Mediasten, iki torasik kavite arasında yer alan ve içerdiği doku çeşitliliği, kanlanmasının iyi olması, lenfatik doku zenginliği nedeniyle birçok primer ve sekonder kitle, kistin yerleştiği vücut kompartmanıdır. Çalışmamızda mediastinal kitle ve kistlerin tanı, tedavisinde cerrahinin yeri ve önemi araştırıldı. Gereç ve Yöntem: Anabilim Dalımızda Temmuz 2002– Temmuz 2009 tarihleri arasında primer mediastinal kitle ve kist nedeniyle takip edilen 86 olgu yaş, cinsiyet, şikayet, lezyon lokalizasyonu, girişim yolu, yapılan rezeksiyon ve histopatolojik tanı açısından retrospektif olarak değerlendirildi. Bulgular: Primer mediastinal kitle tanısıyla çalışmaya dahil edilen 44 (%51)’ü kadın 86 olgunun yaşları 5- 78 arasında, ortalama yaşları 41.03 idi. Olgularımızda en sık (% 50) anterior mediastende lezyon saptandı. İncelediğimiz vakaların 37’sinde (%43) semptom yoktu, en çok görülen şikayetler göğüs ağrısı (%26.7), öksürük (%23.5) ve nefes darlığı (%17.6) idi. Hastaların hepsinde cerrahi yöntemlerle; sağ/sol torakotomi(%41.9/%10.5), median sternotomi (%25.6) veya mediastinoskopi (%4.7) ile tanıya ulaşıldı. Tartışma: Mediastinal kitle ve kistlerin tanısında lezyon lokalizasyonu ve klinik bulgular her ne kadar yardımıcı olsa da kesin tanı içi hitopatolojik değerlendirme vazgeçilmezdir. Doğru histopatolojik değerlendirme için yeterli materyal örneklenmesi ve birçok lezyonun spesifik tedavisi için mediastinal kitlelerde cerrahi halen en önemli tanısal ve terapötik modalitedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 528
Gazi Medical Journal