Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
VİYOLA EĞİTİMİNDE TEMPOYU ARTIRMAYA YÖNELİK KULLANILABİLECEK TAKTİKLER
2022
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, etüt ve eserleri pratik yaparken uygun bir şekilde tempoyu artırmaya yönelik görsel-işitsel medyada bulunan taktiklerin incelenmesi ve viyola eğitimine uyarlanmasına yönelik çalışmalar yapılması amaç edinilmiştir. Bu araştırmada, nitel araştırma yöntemlerinden olan doküman inceleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmadaki veriler, amaca uygun olarak amaçlı örneklem doğrultusunda ilgili web sitelerindeki görsel-işitsel medya içeriklerinden toplanmıştır. Amaçlı örneklem doğrultusundaki doküman aramalarında çalışmanın güvenilirliğini, doğruluğunu ve temsil edilebilirliğini artırmak için özellikle dünyaca tanınan sanatçıların ve eğitimcilerin veya özgeçmişi araştırılarak dâhil edilen icracıların görsel-işitsel belgeleri seçilmeye çalışılmıştır. Araştırma sonucunda gruplama, blok, noktalı - farklı ritim, patlama, sol eli önce çalma ve izleyen notaları bağlama taktiklerine ulaşılmıştır. Bu taktiklere yönelik viyola eğitiminde kullanılmak üzere uyarlama örnekleri sunulmuştur. Bu taktiklerin etkililiğine yönelik bilimsel çalışmalar yapılması, viyola dersi öğretmenlerini yetiştirme politikalarına ve programlarına yönelik çalışmalarda kullanılması, güzel sanatlar lisesi çalgı eğitimi viyola dersi öğretmenlerinin hizmet içi eğitim programı düzenlemelerinde ve mesleki gelişim planlamalarında kullanılması önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.133
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi