Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 16
 Görüntüleme 21
Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Afet Risk Yönetimi
2018
Dergi:  
Resilience
Yazar:  
Özet:

Afete dirençli toplumlar için afet risk yönetiminin yaygınlaştırılmasını gerektirmektedir.  Toplumda mevcut olan sosyal zarargörebilirlikler (kırılganlıklar) bir afet durumunda müdahaleyi daha karmaşık hale getirmekte, iyileştirmeyi daha da zorlaştırmaktadır.  Toplumun bireylere kadın veya erkek olarak yüklediği sosyokültürel roller ve sorumluluklar (toplumsal cinsiyet) bu kırılganlıkları arttırmakta afet risklerini daha da yönetilemez hale getirmektedir.  Kadınları afetlerde mağdur ve riskli gruplardan kabul eden genel yaklaşım bulunmaktadır.  Buna karşılık, toplumsal cinsiyete dayalı kapasite ve yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan yaklaşımların daha başarılı olduğu saptanmıştır.  Bu makalede afet yönetiminin zarar azaltma, hazırlık ve müdahale evrelerinde yapılan planlamaların toplumsal cinsiyet bakımından yeniden gözden geçirilmesi, toplumsal cinsiyet duyarlığının geliştirilmesine yönelik stratejik planlama önerileri tartışılmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Social Gender Sensitive Disaster Risk Management
2018
Dergi:  
Resilience
Yazar:  
Özet:

It requires the spread of catastrophic risk management for disaster-resistant communities.  The social vulnerabilities present in society (crashes) make the intervention in a catastrophe more complicated, making it even more difficult to heal.  The social and cultural roles and responsibilities that society imposes on individuals as women or men (social gender) make the risk of disasters even more unmanaged in increasing these vulnerabilities.  There is a general approach that accepts women from victims and risky groups in disasters.  In contrast, the approaches aimed at developing their gender-based capabilities and abilities have been found to be more successful. This article discusses the revision of social gender plans in the stages of catastrophic management of damage reduction, preparation and intervention, and strategic planning suggestions for the development of social gender sensitivity.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Resilience

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 142
Atıf : 513
Resilience