Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Postmortem Kalp Okulu
2019
Dergi:  
Adli Tıp Bülteni
Yazar:  
Özet:

Giriş: Ani kardiyak ölümlerde, otopsi kesin ölüm nedenini belirlemede ilk ve tek seçenektir. Avrupa Kardiyovasküler Patoloji Birliği tarafından, ani ölüm/ ani kardiyak ölüm tanımlamaları, otopsi prosedürü ve yapılması gereken laboratuvar tetkiklerinin açıklandığı, ani kardiyak ölümlerin otopsisi için güncellenmiş kılavuz yayınlanmıştır. Çalışmamızda bu kılavuzdan hareket edilerek, konu hakkında standart oluşturma çabasına yönelik temel multidisipliner teorik bilgi aktarımı ve kalp diseksiyonu beceri eğitimini de içeren, iki günlük bir eğitim şeklinde planlanan ve “Postmortem Kalp Okulu” adı altında uygulamaya konulan bir kurs programının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Gereç ve Yöntem: Kurs, teorik ve uygulama eğitiminin yapıldığı iki kısım olarak planlamıştır. Katılan adli tıp uzmanlık öğrencilerinin bilgi düzeyinde, öğrenme hedeflerine ulaşıp ulaşamadıklarını saptamak amacıyla, kursun başlangıcı ve bitişinde kullanılmak üzere öğrenme hedeflerine uygun olarak 10 soruluk bir test oluşturulmuştur. Kursiyerlerin, kursa ait deneyimleri South East Thames kısa interaktif kurs değerlendirme ölçeği ile değerlendirilmiştir. Bu ölçeğin sonuna kursiyerlerin beceri kazanımlarına yönelik düşüncelerini öğrenmek üzere iki madde eklenmiş ve ayrıca nitel değerlendirmede kullanılmak üzere kursiyerlerin kurs hakkındaki düşüncelerini yazacakları bir kısım oluşturulmuştur. Bulgular: Katılımcıların ön test ve son test ortalamaları karşılaştırıldığında, eğitim öncesine göre istatistiksel olarak anlamlı şekilde yükseldiği saptanmıştır. Kurs değerlendirme ölçeği sonuçları incelendiğinde; katılımcıların büyük çoğunluğunun eğitim sürecinden memnun kaldığı ve eğitim sonrasında kalp diseksiyonu becerisi açısından kendilerini yeterli hissettikleri anlaşılmıştır. Sonuç: Adli tıp uzmanlık öğrencilerine uygulanan Postmortem Kalp Okulu eğitiminin, ani kardiyak ölüm ve kalp diseksiyonu bilgi ve beceri düzeylerine kısa dönemde olumlu etkisinin olduğu belirlenmiştir. Bu eğitimin uzun dönem etkilerinin, ileride yapılacak diğer kurslarla birlikte daha çok katılımcı sayılarıyla beraber değerlendirilmesi planlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Postmortem Heart School
2019
Yazar:  
Özet:

Introduction: In sudden heart deaths, autopsy is the first and only option in determining the exact cause of death. The European Association of Cardiovascular Pathology has published an updated guide for the detection of sudden death / sudden heart death, the procedure for the autopsy and the laboratory examinations to be carried out, the autopsy of sudden heart deaths. The aim of our study is to evaluate a course program, which is planned in the form of a two-day training, including the basic multidisciplinary theoretical information transfer and training of cardiodisection skills for the effort to establish a standard on the subject, and is placed in application under the name of "Postmortem Heart School". Tools and Methods: The course is planned as two parts where theoretical and practical training is carried out. In order to determine whether the students of the participating judicial medicine specialization at the level of knowledge, achieved their learning goals, a 10 question test has been created in accordance with their learning goals to be used at the beginning and end of the course. The courses’ experience of the course is assessed by the short interactive course assessment scale of South East Thames. At the end of this scale, two items have been added to learn the ideas of the courses about the skills gain and a section has been created to write the ideas of the courses about the course to be used in the qualification assessment. Results: When compared the average of the participants in the pre-test and final test, it was found that they had statistically significantly increased compared to the pre-training. When the course evaluation scale results are studied, it is clear that the vast majority of participants are satisfied with the training process and after training they feel sufficient in terms of heart disection skills. Result: Postmortem Heart School education applied to students of legal medicine has been determined to have a positive impact in the short term on the levels of knowledge and skills for sudden heart death and heart disorder. The long-term effects of this training are planned to be evaluated along with the number of participants in the next course.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Adli Tıp Bülteni

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 671
Atıf : 934
2023 Impact/Etki : 0.027
Adli Tıp Bülteni