Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
 İndirme 10
Yaşlılardaki diş kayıplarının ve alveol kemiği rezorbsiyonlarının radyografik değerlendirmesi
2012
Dergi:  
Cumhuriyet Dental Journal
Yazar:  
Özet:

Objectives: The aim of this study was to determine the oral and periodontal health of elderly people in Turkish population. Materials and Methods: This study include 479 patients that 330 of them were 50-65 (Group A), 149 of them were 65 and over (Group B)   years old. Systemic diseases, total number of teeth, number of teeth which has to extract, number of teeth which has to extract with periodontal reasons and frequency of alveolar bone resorption with periodontal reasons was evaluated with clinical examination records and OPT radiographs. Results: Frequency of tooth loss and alveolar bone resorption in group B were higher than group A (p<0.05). Systemic diseases and gender have no significant relation with number of lost tooth and frequency of alveolar bone resorption. Conclusions: It is clear that the data about oral health condition in elderly people is inadequate. Therefore, comprehensive clinical examinations are needed on this issue.   ÖZET Amaç: Bu çalışmanın amacı Türk toplumundaki yaşlı bireylerin ağız ve dişeti sağlığını belirlemekti. Gereç ve Yöntem: Bu çalışmaya 50-65 yaş (Grup A) arasında 330, 65 yaş ve üzerinde (Grup B) 149 hasta dâhil edildi. Hastaların sistemik durumu, mevcut diş sayıları (MDS), çekilmesi gereken diş sayıları (ÇDS), periodontal nedenlerden çekilmesi gereken diş sayıları (PÇDS) ve periodontal hastalıklardan kaynaklanan alveoler kemik rezorbsiyonu görülme sıklıkları klinik muayene kayıtları ve dijital ortopantomografik (OPT) radyografilerle tespit edildi. Bulgular: B grubunda A grubuna oranla daha fazla diş kaybı ve kemik rezorbsiyonu sıklığı tespit edildi (p<0.05). Sistemik hastalıkların ve cinsiyetin ise kayıp diş sayıları ve kemik rezorbsiyonu görülme sıklığı ile önemli ilişkisi bulunmadı (p>0.05). Sonuçlar: Yaşlılardaki ağız sağlığının durumu hakkındaki bilgilerin yetersiz olduğu açıktır, bu yüzden daha geniş kapsamlı klinik çalışmalara ihtiyaç vardır. Anahtar kelimeler: Yaşlanma, sistemik hastalık, periodontal hastalık, diş kaybı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Dental Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 341
Cumhuriyet Dental Journal