Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 58
 İndirme 22
DİJİTAL ÖYKÜLERLE DESTEKLENMİŞ SOSYAL BİLGİLER DERSİNİN ELEŞTİREL DÜŞÜNME BECERİLERİNE ETKİSİ
2020
Dergi:  
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, dijital öykülerle desteklenmiş Sosyal Bilgiler dersinin öğrencilerin eleştirel düşünme becerileri üzerindeki etkisini araştırmak amaçlanmıştır. Araştırma, yarı-deneysel model öntest-sontest kontrol gruplu eşleştirilmiş desende tasarlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubunu, Rize il merkezinde bulunan bir ilkokulun 4. sınıfında öğrenim gören 42 öğrenci oluşturmuştur. Ulaşılan nicel veriler, SPSS 20.0 istatistik programında çözümlenmiştir. Araştırma sonucunda dijital öykülerle desteklenmiş etkinliklere dâhil olan öğrencilerin eleştirel düşünme puanları (tümdengelim, tümevarım, gözlem, varsayımsal düşünme) diğer öğrencilere göre daha yüksek düzeyde ve anlamlı bulunmuştur. Kontrol grubu öğrencilerinde de başarı, eleştirel düşünme becerilerinde gelişim söz konusudur, ancak fark anlamlı değildir. Bu sonuca göre yürürlükte olan programın öğrencilerin eleştirel düşünmelerini geliştirmede yetersiz olduğu öne sürülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Social information supported by digital stories influences the lesson’s critical thinking skills
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the impact of the Social Information course supported by digital stories on students’ critical thinking skills. The research is designed in a combined design with a semi-experienced model with a predest-sontest control group. The study group consisted of 42 students who studied in the 4th grade of a primary school in the center of Rize. The resulting quantitative data is analyzed in the SPSS 20.0 statistical program. The study found that the critical thinking scores of students involved in the activities supported by digital stories (combination, tuberculosis, observation, default thinking) were higher and meaningful than other students. Control group students are also concerned with the development of success, critical thinking skills, but the difference is not meaningful. According to this conclusion, the current program has been suggested to be insufficient in developing students’ critical thinking.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 431
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi