Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 4
EXTENTS OF THE NORTH ANATOLIAN FAULT IN THE YZMIT, GEMLIK, AND BANDIRMA BAYS
1996
Dergi:  
Journal of Black Sea / Mediterranean Environment
Yazar:  
Özet:

High resolution shallow seismic reflection profiles, surveyed by MTA Sismik-1 in the Izmit, Gemlik and Bandmna bays, in 1984, were re-examined in order to understand geometry and kinematics of the northern and middle strands of the North Anatolian Fault. We used the pull-apart model to detect the course of the strands. We concluded that this approach fits well with the fault patterns and all three strands seems to have identical fault geometry and kinematics. GPS measurements geomorphology, bathimetry and tickness of sediment in the basins, and historical earthquake records in the eastern Marmara Sea region show that slip rate is higher along the northern strand than the middle strand suggesting higher earthquake risk along the northern strand of the North Anatolian Fault.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Black Sea / Mediterranean Environment

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 797
Journal of Black Sea / Mediterranean Environment