Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 68
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
Diyabet tedavisinde hasta eğitimi
2012
Dergi:  
Journal of Experimental and Clinical Medicine
Yazar:  
Özet:

İyi glisemik kontrolün, önemli mikrovasküler komplikasyonların ortaya çıkışı ve ilerlmesini geciktirmedeki önemi açıktır. İyi kontrole yol açan diyabet tedavisi, diyabetli bireylerin günlük yaşantılarında kendileri tarafından sağlamak zorunda oldukları, 24 saatlik aktivite ve sıklıkla yaşam tarzındaki önemli değişiklikleri içerir. Diyabetin kendi kendine yönetim eğitiminin hedefi sadece diyabet konusunda bilgiyi arttırmak değil, diyabet tedavisini yaşam tarzına katmak için diyabetli bireylerin ve ailelerinin çabalarını desteklemektir. Diyabet eğitimi hastanın yaşam kalitesini artırır, kendi kendine izlem ve tedaviyi iyileştirir, metabolik kontrolü iyileştirir, akut ve kronik komplikasyonların erken tanısını ve önlenmesini sağlar, diyabet için yapılan masrafı azaltır. Patient education in treatment of diabetes The importance of improved glycemic control in delaying the onset and progression of serious microvascular complications is now clear. Treatment of diabetes leading to improved control is a 24 hour-a-day activity and often includes important changes in lifestyle, most of which persons with diabetes must provide for themselves on daily basis. The goal of diabetes self management education is not simply to increase knowledge about diabetes, but rather to support individuals with diabetes and their families in their efforts to incorporate diabetes treatment into their lifestyles. Diabetes education improves well being and quality of life of the patient, self-care management and improves metabolic control. Education enhances the prevention and early detection of complications. Education decreases costs of care. J. Exp. Clin. Med., 2012; 29:S7-S11

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Experimental and Clinical Medicine

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.457
Atıf : 909
2023 Impact/Etki : 0.034
Journal of Experimental and Clinical Medicine