Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Timpanoskleroz Hastalarında Serum Fetuin-A, Paratiroid Hormon ve Elektrolit Düzeylerinin Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı timpanoskleroz TS hastalarında serum fetuin-A, paratiroid hormon PTH ve elektrolit düzeylerini araştırmaktır.Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya Yirmi bir TS hastası ve 21 asemptomatik sağlıklı gönüllü dahil edildi. Çalışmamızda iki grup vardı: kronik otitis media ameliyatı geçirmiş ve timpanosklerotik plakları olan hastaları içeren TS grubu n = 21 ; ve kulak problemi olmayan sağlıklı bireyleri içeren kontrol grubu n = 21 . Serumdaki elektrolit, PTH ve fetuin-A düzeyleri ölçüldü ve sonuçlar iki grup arasında karşılaştırıldı.Bulgular: Çalışmaya yaşları 28 ile 47 ortalama 38.6±2.3 arasında değişen 21 hasta 12 kadın, 9 erkek ile 27-49 arasında ortalama 38.8±1.8 değişen 21 sağlıklı kontrol grubu 11 kadın, 10 erkek dahil edildi. Serum kalsiyum ve fosfor düzeyleri karşılaştırıldığında gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmadı. P=0.23, P=0.82 Serum fetuin-A ve PTH düzeyleri bakımından gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık saptanmadı. P=0.36, P=0.28 . İşitme seviyeleri ile serum fetuin-A düzeyleri arasında orta düzeyde pozitif korelasyon saptandı. R:0.66 .Sonuç: Timpanosklerozu olan hastalarda düşük serum fetuin-A seviyeleri hastalığın patofizyolojisi üzerinde etkili olabilir, ancak bu gözlemler istatistiksel olarak anlamlı değildi. Fetuin-Aʼnın TS üzerindeki etkilerini doğrulamak için serum ve doku Fetuin-A seviyelerini kullanan çok sayıda denek üzerinde ileri çalışmalar tasarlanmalıdır

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Serum Fetuin-a, Parathyroid Hormone and Electrolyte Levels In Patients With Tympanosclerosis
2020
Yazar:  
Özet:

Objective: This study aimed to investigate serum fetuin-A, parathyroid hormone PTH , and electrolyte levels in patients with tympanosclerosis TS .Material and Methods: Twenty-one patients with TS and 21 asymptomatic healthy volunteers were included in the study. There were two groups in our study: a TS group n=21 , comprising patients who underwent surgery for chronic otitis media and had tympanosclerotic plaques; and a control group n=21 , comprising healthy individuals without ear problems. The electrolyte, PTH, and fetuin-A levels in the serum were measured, and the results were compared between the two groups.Results: Twenty-one patients 12 women, nine men aged between 28 and 47 average 38.6 , and 21 volunteers 11 women, ten men aged between 27 to 49 average 38.8 , were included in the study. When the levels of calcium and phosphorus were compared, no statistically significant difference was found between the groups p=0.23, p=0.82 . There was no statistically significant difference in serum fetuin-A and PTH levels between the patient and control groups p=0.36, p=0.28 . There was a moderate positive correlation in the correlation test between the level of hearing and serum fetuin-A R value: 0.66 .Conclusion: The low serum fetuin-A levels in patients with tympanosclerosis may have an effect on the pathophysiology of the disease, but these observations were not statistically significant. Further studies on large number of subjects using serum and tissue Fetuin-A levels should be designed to affirm the effects of Fetuin-A on TS

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 198
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi