User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 27
 Downloands 9
Öznel Kariyer Başarısı Yazınının Bibliyometrik Bir Analizi
2023
Journal:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Çalışmada, bibliyometrik analizler kullanarak öznel kariyer başarısı alanında yapılmış makalelerin genel görünümünü ortaya koymak, bu alandaki boşlukları belirlemek ve ilgili yazına yönelik bütüncül bir resim ortaya koymak amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda Scopus veri tabanındaki makaleler üzerinden bibliyometrik bir araştırma yürütülmüştür. Bu kapsamda 1973-2021 yılları arasında yayımlanan 493 makale, VOSviewer paket programını kullanarak performans analizi ve bilimsel haritalama analizi gibi bibliyometrik analiz teknikleriyle incelenmiştir. Performans analizi sonucunda konuya olan ilginin 2007 yılından itibaren belirgin şekilde artmaya başladığı, İşletme, Yönetim ve Sosyal Bilimlerin yanında Tıp ve Psikoloji gibi farklı disiplinlerden araştırmacılar tarafından çalışmalara konu olduğu görülmüştür. J. W. Lounsbury’nin en üretken yazar, Mayo Clinic ve Harvard Medical School’un en üretken kurumlar, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) ise en üretken ülke olduğu tespit edilmiştir. Shanafelt, T. D. vd.nin (2009) “Burnout and career satisfaction among American surgeons” isimli makalesi, Journal of Vocational Behavior dergisi ve ABD en fazla atıf alarak alandaki en etkili makale, dergi ve ülke olmuştur. Bilimsel haritalama analizi sonucunda, “kariyer tatmini” kavramı araştırmacılar tarafından en sık tekrarlanan kelime olmuştur. Judge T. A. toplam bağlantı gücü açısından en fazla ortak-atıf alan yazardır. ABD en fazla sayıda ortak-yazarlığa sahip ülkedir. Makale kaynakçaları arasındaki ilişkiler bağlamında Ng T.W.H. (2014) toplam bağlantı gücü açısından öne çıkmıştır.

Keywords:

A Bibliometric Analysis Of Subjective Career Success Literature
2023
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 693
Cite : 2.534
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi