Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 4
HALLUKS VALGUS DEFORMİTESİ OLAN KADINLARDA YÜRÜME VE YAŞAM KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2015
Dergi:  
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, halluks valgus deformitesi olan kadınlarda yürüme ve yaşam kalitesini değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Yöntemler: Çalışmaya yaşları 18-55 yıl arasında değişen, Manchester skalasına göre defor- mite derecesi 2 ve üstünde olan halluks valgus tanısı konulmuş 30 gönüllü (deney grubu) ve 30 sağlıklı birey (kontrol grubu) alınmıştır. Bireyler, demografik özellikler, yürüyüş ve yaşam kalitesi açısından değerlendirilmiştir. Yürüyüşün değerlendirilmesinde ayak izi yöntemi, ya- şam kalitesinin değerlendirilmesinde ise SF-36 kullanılmıştır. Sonuçlar: Yürüyüşün zaman-mesafe karakteristikleri açısından gruplar karşılaştırıldığında, adım genişliği, ayak açısı, yürüyüş temposu ve yürüme hızı açısından kontrol grubu lehine fark olduğu görülmüştür (p<0,05). Yaşam kalitesi açısından bireylere bakıldığında, SF-36 ya- şam kalitesi anketinin fiziksel fonksiyon, fiziksel rol, ağrı, zindelik/yorgunluk, sosyal fonksiyon, emosyonel rol, fiziksel bölüm özeti ve mental bölüm özeti parametreleri açısından deney gru- bunda olumsuz etkilenme olduğu saptanmıştır (p<0.05). Tartışma: Çalışmadan elde edilen sonuçlar ışığında, halluks valgus deformitesinin kadınlarda yürüyüş ve yaşam kalitesini olumsuz etkilediği görüşüne varılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

HALLUKS VALGUS DEFORMITES: The quality of life and the quality of life
2015
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study was conducted to assess the quality of walking and life in women with hallucus valgus deformity. Methods: 30 volunteers (experimental group) and 30 healthy individuals (control group) who were diagnosed with hallucus valgus with age ranges between 18-55 years, defor-mite grade 2 and above according to the Manchester scale. Individuals have been evaluated in terms of demographic characteristics, walking and quality of life. The footprint method was used in the evaluation of the walk, and the quality of the sham was used in the evaluation of SF-36. Results: When compared groups in terms of time-distance characteristics of walking, it was shown that the control group was different in terms of step width, foot angle, walking rate and walking speed (p<0,05). In terms of quality of life, the SF-36 or sham quality survey was found to have a negative impact on the physical function, physical role, pain, fatigue, social function, emotional role, physical part summary and mental part summary parameters (p<0.05). Discussions: In light of the results from the study, it has been found that hallucus valgus deformity affects the quality of walking and life in women.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 239
Türk Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dergisi