Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 28
 İndirme 4
Ordu ve Devlet Dışı Silahlı Grupların Çocuk Asker Kullanımı
2021
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Şiddet, dünya çapında milyarlarca çocuğun çocukluğunu çalmaktadır. Hiç olmamaları gereken savaşlarda eğitim, koruma ve daha iyi gelecek vaadi ile bazen zorla, bazen de gönüllü olarak yer almaktalar ve hiçbir çocuğun görmemesi gereken şeylere tanık olmaktadırlar. Çocuk askerler pek çok amaçla kullanılabilmektedir. Bazıları savaşçı olarak kullanılırken ve bu nedenle ciddi şiddet eylemlerine veya intihar görevlerine gönderilebiliyorlarken bazıları da casus veya haberci olarak özellikle kızlar ise genellikle cinsel amaçlarla kullanılmaktadırlar. Çatışmalar sırasında ölenlerin birçoğu çocuk olup son otuz yılın en dehşet verici gelişmelerinden biri de, çocukların asker olarak kullanımının artmış olması ve çatışmalara aktif olarak katılıyor olmalarıdır. Bu çalışma devletlerin resmi ordularında ve devlet dışı silahlı grupların örgütlenmelerinde çocukların nasıl yer aldıklarını açıklayacak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin konuya yaklaşımı değerlendirilecek, çatışma durumunun çocuk askerler üzerinde yarattığı etkiler ve bazı ordu veya örgütlerin neden çocukları asker ya da savaşçı olarak kullandıklarını anlatacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Child Soldiers Recruitment Of Military Forces and Non-state Armed Groups
2021
Yazar:  
Özet:

Violence steals the childhood of billions of children around the world. They take part in wars that they should never have been, sometimes forced, sometimes voluntarily, with education, protection and the promise of a better future, and witness things that no child should see. Child soldiers can be used for many purposes. While some are used as warriors and can therefore be sent on serious acts of violence or suicide missions, others as spies or messengers; especially girls are used for sexual purposes. Many of those who died in the conflict are children, and one of the most terrifying developments of the last three decades has been the increased use of children as soldiers and their active participation in conflict.This study will explain how children take part in the official armies of states and in the organization of non-state armed groups, the approach of the United Nations Security Council to the issue, the effects of the conflict situation on child soldiers will be evaluated and it will be explained why some army or organizations use children as soldiers or fighters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 410
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi