Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
AN INVESTIGATION ON SOME AGRONOMIC CHARACTERISTICS
1997
Dergi:  
Biotech Studies
Yazar:  
Özet:

 Bu çalışma Atatürk Üniversitesi mer'alarından 1995 yılında toplanan tüylü yonca (Medicago papillosa) bitkisi üzerinde yürütülmüştür. Bitkide incelenen özelliklere ait ortalama değerler; bitki başına kuru madde üretimi 12.72 g. bitki boyu 24.87 cm. bitki de ana dal sayısı 51.10 adet. ana dal çapı 1.20 mm. ana dalda yan dal sayısı 3.23 adet. ana dalda yaprak sayısı 27.57 adet. ana dalda salkım sayısı 9.70 adet. salkımda çiçek sayısı 10.03 adet. yaprak uzunluğu 19.31 mm, yaprakcık uzunluğu 12.22 mm. yaprakcık eni 4.73 mm. üretilen kuru maddede sap oranı %37.43. yaprak oranı %43.66. çiçek aksamı oranı %18.91. ham protein oranı %23.13. tohumların bin tane ağırlığı 2.92 g ve çimlenme oranı %22.35 olarak tespit edilmiştir.  Bitki başına kuru madde üretiminde geniş bir varyasyon görülmesi nedeniyle seleksiyonda başarılı olma şansının yüksek olduğu, yüksek kuru madde verimi için yüksek bitki boyu. ana dal çapı. ana dal sayısı, ana dalda salkım sayısı ve yaprak uzunluğuna sahip olma özelliklerinin seleksiyon kriteri olarak ele alınabileceği, bitki de yüksek kum madde üretimi yanında tohumla ilgili ıslah çalışmalarının da yapılmasının gerekli olduğu vurgulanmıştır.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Biotech Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 537
Atıf : 2.234
Biotech Studies