Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 25
Instagram, reklam ve tüketim: Üniversite öğrencileri üzerine bir araştırma
2021
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak medyanın da hızlı bir gelişim içinde olduğu görülmektedir. Geleneksel medyanın önemli bir unsuru olan reklam, yeni medya ortamının hemen her alanında da kendine özgü karakteriyle yerini almıştır. Her geçen gün kullanıcı sayısını katlayarak artıran sosyal ağlar, yeni medyanın da önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Sosyal medyada yer alan reklam, pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirildiği yeni ve etkili bir alan olarak görülmektedir. Bu bağlamda dikkat çeken bir diğer kavram ise tüketici davranışlarıdır. Geleneksel anlamda var olan tüketici davranışları algısı, sosyal medya reklamlarının gelişmesiyle birlikte yeniden şekillenmekte ve sosyal medyada tüketici davranışı kendine özgü bir karaktere sahip olmaktadır. Sosyal medya reklamları ve tüketici davranışları ilişkisi, birçok disiplinde çeşitli araştırmalara konu olmaktadır. Instagram, en popüler sosyal medya uygulamalarından biridir ve özellikle kullanıcı profilinin büyük bir bölümünü genç kuşak oluşturmaktadır. Bu çalışmada buradan yola çıkmakta ve üniversite öğrencilerinin tüketim davranışlarında Instagram’daki sponsorlu reklamların etkilerini incelemekteyiz. Bu çerçevede ilk olarak, teorik kısımda, reklam, sosyal medya reklamcılığı, Instagram reklamları, tüketim ve tüketici davranışları kavramlarına açıklık getirilmeye çalıştık. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki 384 öğrenciden anket tekniği ile elde edilen veriler IBM SPSS 20 adlı program ile analiz edilmiştir. Araştırmanın bulgularında, Instagram’daki sponsorlu reklamların, öğrencilerin tüketim davranışları üzerinde önemli etkiler oluşturduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Instagram, Advertising and Consumption: A Research on University Students
2021
Yazar:  
Özet:

Parallel to the developments in information and communication technologies, the media is also in rapid development. Advertising, an important element of traditional media, has taken its place with its own character in almost every area of the new media environment. Social networks that increase the number of users every day, also make up an important part of the new media. Advertising on social media is seen as a new and effective field where marketing activities are carried out. Another point of view in this context is their consumer behavior. The perception of consumer behavior, which exists in the traditional sense, is re-formed with the development of social media ads, and consumer behavior in social media has its own character. The relationship between social media advertising and consumer behavior is subject to a variety of research in many disciplines. Instagram is one of the most popular social media apps, and a large portion of the user profile is made up by the young generation. In this study, we are starting from here and examining the effects of sponsored ads on Instagram on the consumer behavior of university students. In this framework, first, in theoretical part, we tried to clarify the concepts of advertising, social media advertising, Instagram advertising, consumption and consumer behavior. The data obtained by the survey technique from 384 students at Bolu Abant İzzet Baysal University was analyzed by the IBM SPSS 20 program. Research finds that Instagram sponsored ads have a significant impact on students’ consumer behavior.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 827
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi