Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 8
Sağlık Kurumlarında Verimlilik Yönetimi: Eczane Örneği
2021
Dergi:  
Sağlık Hizmetlerinde Kuram ve Uygulama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Verimliliğin ulusal refahı arttırmadaki rolü, bugün herkes tarafından kabul edilmektedir. Buna karşın, bazı sağlık kurumları hem insan hem de sermaye kaynaklarını etkili ve verimli kullanamamaktadır. Verimliliği arttırmak için, hızla değişen iç ve dış faktörler dikkate alınmalı ve sağlık örgütünün kapasitesi değişimlere ayak uyduracak biçimde planlanmalıdır. Performansın verimliliğinin ya da herhangi bir boyutunun ölçülmesi, herhangi bir verimlilik iyileştirme çabasının vazgeçilmez bir parçasıdır. Bunun nedeni, “sadece ölçülebilen şeylerin yönetilebileceği” gerçeğidir. Bu çalışmada, Sağlık hizmeti sunucularından biri olan eczacıların yasal boyutu irdelenmiş olup, üç eczane şubesinin Veri Zarflama Analizi (VZA) yöntemi ile verimlilik ölçümü yapılmıştır. Verimlilik ölçümü için girdi değişkenleri olarak personel sayısı, alan ve yıllık kira masrafı, çıktı değişenleri olarak ise müşteri sayısı ve ciro belirlenmiştir. Daha sonra etkin olmayan karar verme birimin verimli hale getirecek girdi ve çıktı miktarları belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Sağlık Hizmetlerinde Kuram ve Uygulama Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Sağlık Hizmetlerinde Kuram ve Uygulama Dergisi