User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 27
 Downloands 9
YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE HEMŞİRE-HASTA İLETİŞİMİ
2014
Journal:  
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Hemşire; bakım verirken veya tedavileri uygularken, sağlık ekibinin diğer üyelerinden farklı olarak her an hasta ile iletişim içerisindedir. Hemşire, iletişimi hasta bireyi tanımak, bakım ihtiyaçlarını, öncelikleri belirlemek ve bu veriler doğrultusunda uygulamalarını yaparak sonucu değerlendirmek için bir araç olarak kullanır. Etkili ve doğru iletişim, hemşirenin hastaları ile ilişkilerinde kabullenme ve güven duygusunun geliştirilmesi, hastanın psikososyal bütünlüğünün ve başarılı bir hemşirelik bakımının sağlanması için gereklidir. Hemşireler, iletişim aracılığıyla yardım ilişkisi kurarlar, problemleri tanımlama ve stresle baş etme, problem çözmede iletişim tekniklerini kullanırlar. Hemşirenin hastaya ulaşabilmesi için elindeki en önemli araçlardan biri iletişim bilgisidir. Hemşireler sosyal iletişimde doğal olarak başarılı olmalarına karşın, insanlarla etkileşimlerini çözümlemeyi öğrenmek ve bu becerilerini hemşirelik bakımının geliştirilmesinde kullanmak zorundadırlar. İletişimin önem kazandığı alanlardan biri olan yoğun bakım üniteleri, gerek araç-gereç donanımı yönünden gerekse hastaların nitelikleri yönünden diğer tedavi ünitelerine ve kliniklere göre büyük farklılıklar göstermektedir. Yoğun bakım üniteleri birden fazla organı ilgilendiren, ciddi ve kronik organ yetmezlikleri olan ve hızlı müdahale gerektiren hastaların kabul edildiği ve bu hastalara temel ve ileri yaşam desteğinin sağlandığı ünitelerdir. Yoğun bakım ünitelerinde bilinci açık ve entübe olan hastalar ile etkili iletişim hemşirelerin başarmaları gereken önemli bir sorumluluktur. Bu derleme makalede yoğun bakım ünitelerinde görev yapan hemşirelerin bilinci açık hastalar ile iletişimde kullanabilecekleri yöntemlere ilişkin literatür gözden geçirilmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 275
Cite : 496
Uluslararası Hakemli Akademik Spor Sağlık ve Tıp Bilimleri Dergisi