Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
Girişimcilik Alanında Türkiye’yi Konu Alan Makaleler Üzerine Bibliyometrik bir Analiz
2023
Dergi:  
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Girişimcilik toplumların içinde yer alan bir olgu olmuştur. Girişimcilik konusu teorik ve pratik anlamda araştırmacıların odağında olan bir konudur. Çalışma Scopus veri tabanından seçilen makalelerin bibliyometrik analiz yöntemi kullanılarak Türkiye’de girişimcilikle ilgili yayınları çeşitli kısıtlarla analizini amaçlamaktadır. Çalışmada, sosyal bilimlerde, nicel bir yöntem olarak öne çıkan bibliyometrik analiz yöntemi kullanılmıştır. Dünyada en kapsamlı uluslararası veri tabanlarından biri olan Scopus veri tabanında “Türkiye” ve “girişimcilik” anahtar kelimeleri ile yapılan arama sonucun 135 çalışmaya ulaşılmıştır. Çalışmalar içerisinde çeşitli kısıtlarla analize 85 makale dahil edilmiştir. VOSviewer yazılımıyla ortak yazar ağı, yazar atıf ağı, anahtar kelime ağı analiz edilmiştir. Türkiye’de girişimcilik konusu özellikle 1995- 2023 yılları yapılan yayınlar arasında en fazla yayın 2021 yılında olduğu, çalışmaların 2010 yılından sonra arttığı görülmüştür. Son yıllarda yukarı doğru olan trend Türkiye’de girişimcilik çalışmalarına verilen önemin arttığını göstermektedir. Literatürde Türkiye’de girişimciliği konu alan bibliyometrik bir çalışmaya rastlanmamıştır. Bu açıdan araştırmacılara katkı sağlayacak bir araştırma olduğu düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

A Bibliometric Analysis Of Articles On Turkey In The Field Of Entrepreneurship
2023
Yazar:  
Özet:

Entrepreneurship has been a part of societies since the very beginning of humanity. Entrepreneurship is a phenomenon that is in the focus of researchers both theoretically and practically. This study aims to analyze the publications on entrepreneurship in Turkey by using the bibliometric analysis method of the articles selected from the Scopus database in the light of various constraints. In the study, bibliometric analysis method, which is a quantitative method that stands out as a quantitative method in social sciences studies, was used. In the Scopus database, which is one of the most comprehensive international databases in the world, 135 studies were reached as a result of the search with the keywords "Turkey" and "entrepreneurship". Among these studies, a total of 85 articles were included in the analysis as a result of various restrictions. VOSviewer software was used for mapping the data; co-author network, author citation network and keyword network were analyzed. It has been observed that the most publications on the subject of entrepreneurship in Turkey, especially between the years 1995-2023, were in 2021, and the studies increased after 2010. The upward trend in recent years shows that the importance given to entrepreneurship studies in Turkey has increased. There is no bibliometric study on entrepreneurship in Turkey in the literature. In this respect, it is thought to be a research that will contribute to researchers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 241
Atıf : 909
Paradigma: İktisadi ve İdari Araştırmalar Dergisi