Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 61
 İndirme 15
MOHSIN HAMID'İN GÖNÜLSÜZ KÖKTENDİNCİ ROMANINDA BELLEK VE İDEOLOJİ
2020
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mohsin Hamid’in 2007’de yayımlanan Gönülsüz Köktendinci romanı Pakistan kökenli genç Cengiz’in ideolojik duruşundaki değişimlere odaklanan bir romandır. Cengiz Amerika’da kendisini bütünüyle batılılaştıran eğitim ve iş yaşamından sonra kendi kültürel kökenlerine dönerek sağlam bir duruş noktası aramaktadır. Roman Lahor’da bir akşam vakti geçmektedir. Bu çerçeve öykü içinde Cengiz Amerika’daki yaşamını Lahor’daki bir kafede oturan bir Amerikalıya anlatır. Cengiz’in anlatısı geriye dönüşlerle geçmişine giderek, ideolojik değişiminin izini sürer. Bu çalışmanın amacı Cengiz’in 11 Eylül saldırılarından sonraki ideolojik değişimini sorgulamaktır. Belleği kendi geçmişinin izini 11 Eylül saldırıları sırasında yaşadıkları üzerinden sürmeye başladıkça, Lahor’daki kafede oturan Amerikalıya karşı yaklaşımı da değişmektedir. Bu nedenle bu çalışma belleğin kişinin ideolojisini ve siyasal duruşunu ya da bu duruşu belirleyen kültürel kökenlerine karşı yaklaşımını değiştirip değiştirmeyeceğini sorgulamayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Memory and Ideology In Mohsin Hamid’s The Reluctant Fundamentalist
2020
Yazar:  
Özet:

Mohsin Hamid’s The Reluctant Fundamentalist, published in 2007, is a novel that focuses on the ideological standpoint of a young Pakistani man, Changez, who seeks for a solid standing ground in his own cultural origins after his educational and professional life in the US that westernized him fully. The novel, narrated within a frame story, is set on a single evening in Lahore where Changez tells his life back in America to an American in a café. Changez’s narration follows the story of his past with flashbacks and he leads the reader through his ideological change. Thus, purpose of this study is to question Changez’s ideological change after the 9/11 attacks on the Twin Towers in New York 2001. As memory traces his own past through what he went under during the 9/11 attacks, his approach to his western acquaintance in the Lahore café changes. This paper, therefore, raises questions as to whether memories change one’s ideology in terms of their political stance, or one’s cultural origins that determine them.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 646
Atıf : 2.362
Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi