Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 4
Katılım Bankalarının Performansının Konvansiyonel Bankalar İle Karşılaştırılması: 2008 Kriz Dönemi Örneği
2019
Dergi:  
İşletme Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç – 2008 yılındaki küresel finansal kriz döneminde Türkiye’deki katılım bankalarının konvansiyonel bankalarla performanslarının karşılaştırılmasıdır. Bu karşılaştırma ile katılım bankalarının kriz döneminde mevduat bankalarına nazaran nasıl bir yönetim anlayışına sahip oldukları belirlenmiştir. Bankaların yönetim anlayışı, ekonominin onlar tarafından nasıl göründüğünün bir göstergesidir. Yöntem – Söz konusu amacı sağlamak için dört katılım bankası ve dört konvansiyonel bankanın 2006-2012 arası finansal tabloları geleneksel finansal yöntemlerden biri olan mali oranlar (rasyo) ile analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlar, grafik üzerinde karşılaştırılarak eğilim gözlenmiştir. Bulgular – katılım bankaları aktif karlılığı ve özkaynak karlılığı açısından dönem boyunca konvansiyonel bankalardan daha iyi durumdadır. Sadece, dönemin sonunda aktif karlılığında konvansiyonel bankalar, katılım bankalarına oldukça yaklaşmışlardır. Net karların değişimi açısından ise, katılım bankaları kısmen istikrarlı bir seyir izlerken, konvansiyonel bankalar oldukça dalgalı seyir izlemişlerdir. Bir iki dönem zarar ettikten sonra çok yüksek bir kar oranı yakalanması mümkün olmuştur. Tartışma – Burada elde edilen sonuçlar, benzer konuda yapılan çalışma sonuçları ile önemli oranda benzerlik göstermektedir. Bunlardan öne çıkan ise, karlılık ile ilgili göstergeler olmuştur. Bir başkası ise, katılım bankalarının takipteki krediler açısından konvansiyonel bankalardan daha iyi durumda olmasıdır. Buna karşılık, diğer çalışmalarda konvansiyonel bankaların dönemde verdikleri kredilerin önemli oranda azalması şeklinde bir sonuç ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Comparison of performance of participating banks with conventional banks: 2008 Crisis Period
2019
Yazar:  
Özet:

The aim is to compare the performance of participating banks in Turkey with conventional banks during the 2008 global financial crisis. This comparison determines how the participating banks have the understanding of the management of the deposit banks during the crisis period. The concept of bank management is an indicator of how the economy looks by them. Method - The financial statements of four participating banks and four conventional banks between 2006 and 2012 were analyzed with the financial rates (rationals) which are one of the traditional financial methods to that goal. The results obtained have been observed by comparing the tendency on the graph. Results - participating banks are better than conventional banks over the period in terms of active profitability and self-resource profitability. Only at the end of the period, conventional banks in their active profitability have become quite close to the participating banks. In terms of net profit exchange, the participating banks are partly stable, while the conventional banks are quite wave-wave. After one or two months of damage, a very high snow rate was captured. Discussions - The results obtained here are significantly similar to the results of the study on similar topics. And when it comes to them, there are signs of the righteousness. Another thing is that participating banks are better than conventional banks in terms of subsequent loans. On the contrary, other studies have found a result of a significant decrease in the loans given by conventional banks during the period.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


İşletme Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.210
Atıf : 9.759
İşletme Araştırmaları Dergisi