Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
COMPARISON OF SYNTHETIC HEXAPLOID WHEAT LINES FOR RESISTANCE TO ROOT ROT (Fusarium spp)
2022
Dergi:  
Turkish Journal Of Field Crops
Yazar:  
Özet:

In the study, 58 synthetic wheat lines and 6 bread wheat varieties were used as material. Synthetic wheat lines and bread wheat varieties were investigated for resistance to root rot under field conditions. In laboratory conditions, 1 ml (1x106 spores/ml) of root collar disease was inoculated into each tube at the junction of the stem of the plant and the soil, 1 week after seed sowing. In terms of root rot, which is one of the important problems in the Thrace region, it was determined that synthetic wheat lines showed resistance properties compared to bread wheats. While bread wheat varieties widely planted in the region do not show good tolerance in terms of resistance to root collar, synthetic bread wheat genotypes ZFSN 6, HRSN 11-14, HRSN 13-17 and HRSN 14-10, HRSN 6-8, HRSN 6-2, ZFSN 8 and ZFSN 3 genotypes showed superior properties in terms of resistance to root rot.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Turkish Journal Of Field Crops

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 105
Atıf : 45
Turkish Journal Of Field Crops