Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 92
 İndirme 34
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Kullanılan İzmir Yabancılar İçin Türkçe Alıştırma Kitabı A1 Düzeyi Etkinliklerinin Dil Becerilerine Göre Dağılımının İncelenmesi
2020
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Yeni bir dil öğrenmenin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bunun birçok sebebi vardır. Bunlar örneğin farklı ülkelerin birbiri ile ticaret yapması gibi ekonomik olabilir ya da öğrencilerin eğitim için yurt dışına çıkması, insanların farklı yerler görme isteği veya zorunlu sebeplerle göç olayının yaşanması, dil öğrenmeyi gerekli kılmaktadır. Türkçe de bu gibi sebeplerle öğrenilen bir dildir. Türkçe öğrenme ihtiyacında artış olunca bu alandaki gelişmeler de artmıştır. Bu da Türkçe öğretiminde kullanılan materyallerin sayısını ve niteliğini de etkilemiştir. Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde ders kitapları da ana kaynaklardan olduğu için ihtiyaç artmıştır. Ders kitaplarının ünitelerle seviyelere göre anlatım yapmasının yanında bir de alıştırma kitapları yer almaktadır. Bu alıştırma kitapları öğrenciler için konu ile ilgili pekiştirme yapmalarını sağlamaktadır. Alıştırma kitapları dinleme, konuşma, okuma ve yazma etkinlikleri ile öğrenciye dil öğrenimi konusunda yardım etmektedir. Kitaplarda bu etkinlere yer verilme oranı hakkında bir araştırma yapılmak istenmiştir. Dil becerileri bir bütündür. Biri diğerini etkilemektedir. Bundan dolayı da bir alandaki gelişme diğer alandaki yetkinliği arttırmaktadır. Örneğin bir metni canlandıran öğrenciler hem konuşma hem dinleme etkinliği yapmış olacaklardır. Kitaplarda etkinlikler dil becerilerini geliştirmeye yönelik olmalıdır. Bu çalışma da yabancılara Türkçe öğretiminde kullanılan İzmir Yabancılar için Türkçe Alıştırma Kitabı A1 düzeyinin etkinliklerinin dil becerilerine dağılımının incelenmesi yapılmıştır. Çalışma yöntemi, nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi şeklinde yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish Exercise Book for Izmir Foreigners Used in Turkish Teaching to Foreigners A1 Level Activities Distribution According to Language Skills
2020
Yazar:  
Özet:

The importance of learning a new language is increasing on a daily basis. There are many reasons for this. These can be economical, for example, when different countries trade with each other, or when students go abroad for education, the desire of people to visit different places, or the occurrence of an immigration event for compulsory reasons, the need for language learning. Turkish is a language that is learned for such reasons. As the need for Turkish learning increased, the developments in this area also increased. This has also influenced the number and nature of the materials used in the Turkish teaching. As a foreign language in the teaching of the Turkish language, the need for teaching books has increased because they are also from the main sources. In addition to the teaching of the books, the teaching of the books is based on the level of teaching. These exercising books allow students to make the emphasis on the subject. Exercising books help students learn language with listening, speaking, reading and writing activities. A study was made on how much of these effects were placed in the books. Language skills are a whole. One affects the other. The development in one area also increases the capacity in the other area. For instance, students who live a text will have both a speech and a listening activity. Activities in books should be aimed at improving language skills. This study was also conducted to study the distribution of the activities of the Turkish Practice Book A1 level for the Izmir Foreigners used in Turkish teaching to foreigners. The method of study is made in the form of document analysis from the quality research methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.594
2023 Impact/Etki : 0.169
International Journal of Language Academy